Manden, der kastede en betonklods, som dræbte tysk kvinde, kan nu frygte at blive afsløret – vigtigt spor er kommet frem

Google Maps

En tysk familie fik tilværelsen smadret af en betonklods, der blev kastet ned på deres bil.

 

En mor på 33 år døde, da betonklodsen ramte. Faderen er alvorligt skadet af kvæstelser i hovedet, og deres lille søn er nu alene tilbage.

 

Betonklodsen blev kastet fra en gangbro over motorvejen E20 over Fyn den 21. august. Det er over to måneder siden, men der kommer stadig ny oplysninger frem.

 

Afgørende DNA-fund

Politiet har netop meddelt i en pressemeddelelse, at de har fået et “afgørende spor” i sagen.

 

Det afgørende spor er et DNA-fund fra ukendt person.
Politiet har fundet en del DNA-stof på blandt andet på betonklodsen og på området omkring broen. Fra ialt 6 personer.

 

Identiteten på de 5 DNA-profiler er fundet og er fra vidner og fra de forurettede.

 

Men politiet mangler at få identificeret den sidste og sjette af de fundne DNA-profiler.

 

En ukendt person har altså været på stedet og har efterladt DNA-materiale. Det er et afgørende spor. Nu leder politiet efter denne person.

 

-Vi har fundet en DNA-profil, som vi ikke kender i politiets register. Derfor vil vi undersøge om eventuelle mistænktes DNA matcher den fundne profil. Desuden kan vi håbe på et hit blandt de mange sigtede, der hver dag føres ind i politiets register, siger politikommissær Michael Lichtenstein, der betragter det som et afgørende spor, at der er fundet en DNA-profil.

 

To knælende skikkelser på broen

Fyns Politi modtager også fortsat henvendelser fra offentligheden.

Læs også
To arabiske mødre stod på gangbro, mens deres børn kastede sten mod bil

 

Blandt vidnehenvendelserne har politiet hørt fra en lastbilchauffør, der bemærkede to skikkelser på broen kort før den tyske bil blev ramt. De kan ikke beskrives nærmere, men chaufføren noterede sig, at de knælede ned, netop som han passerede under broen.

 

-Det er en meget interessant oplysning, da det er første gang, at vi har hørt om personer set direkte på broen så tæt på gerningstidspunktet. Vi holder fortsat alle muligheder åbne, men det kunne altså tyde på, at der har været to personer om det, siger Michael Lichtenstein.

 

– Vi har nu registreret over 450 henvendelser fra borgerne. Det er ganske overvældende, men også helt afgørende for vores efterforskning at få den hjælp, siger efterforskningsleder Michael Lichtenstein.

 

Volvo-fører efterlyses fortsat

Politi mangler også fortsat at identificere føreren af den ældre mørke Volvo stationcar, som et vidne så tæt på gerningsstedet den pågældende nat.

 

-Det undrer mig, at vi ikke har hørt fra vedkommende, der var ude at køre den nat. Det er vigtigt for os at få identificeret bilen, så vi håber derfor, at føreren henvender sig til os, siger Michael Lichtenstein.

 

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

Fyns Politi er fortsat i gang med at kontakte alle ejere af den pågældende Volvo-model.

 

http://www.mynewsdesk.com/dk/fyns-politi/pressreleases/betonklodsdrab-paa-motorvej-politi-efterlyser-volvo-1576490#.WBnMvZZGWiU.email

 

Tysk familiefars tilstand uændret

Status på den tyske familiefar er uændret. Han er ude af koma og trækker selv vejret, men han er fortsat i kritisk tilstand på et tysk hospital. Efter ønske fra de pårørende oplyses der ikke nærmere om mandens skader.

 

Muligt stenkast lørdag undersøges fortsat
Fyns Politi undersøger fortsat, hvad der ramte en bilist på den fynske motorvej lørdag eftermiddag. Foreløbig har politiet ikke fundet den genstand, der ramte bilen.

 

Kriminalteknikerne arbejder i øjeblikket på at undersøge bilen i håb om at kunne afklare, hvad der helt præcist ramte den. Gerningsstedet er desuden flere gange blevet undersøgt af hunde for eventuelle spor.

 

Stor dusør

Fyns Politi udlover nu en samlet dusør på over 250.000 kr., der udbetales til den eller de borgere, der kommer med det afgørende tip, der kan føre til opklaring af sagen. Beløbet er indbetalt af forskellige bidragsydere – både privatpersoner og organisationer.

Læs også
Politimand: De kaster for at dræbe – dødsensfarlige sten igen kastet ned på motorvej, så meget ved vi om gerningsmændene

 

Blandt bidragyderne er fagforeningerne Business Danmark og 3F, der hver har udlovet 50.000 kr.

 

-Det er ikke det Danmark, vi vil have og det støder vores retfærdighedsfølelse. Derfor må vi som civilsamfund bakke op og bidrage til opklaringen alt det, vi kan. Jeg håber, dusøren kan bidrage til at stoppe denne livsfarlige og meningsløse tendens, sigerJens Neustrup Simonsen, landsformand for Business Danmarks.

 

-Vores medlemmer bruger jo 80-90 procent af deres tid på landevejen og føler nu, at de skal sidde og kigge op på hver eneste bro. Så vi er enige om, at det her skal vi have opklaret. Og hvis vi kan være med til at få det opklaret, så vil vi rigtig gerne det, siger Jan Villadsen, formand for 3Fs Transportgruppe.

 

Få afgørende vidner frem
Vi håber, at omtalen af det store dusørbeløb kan få de afgørende vidner til at kontakte politiet. Der må være nogen, der har en mistanke til en ven, nabo eller lignende, der har været ude den pågældende nat eller har udvist en mistænkelig adfærd efterfølgende, siger politikommissær Michael Lichtenstein, der leder Fyns Politis efterforskning.

 

-Det er det største dusørbeløb, jeg har været med til at administrere, siger chefkonsulent Janne Svärd, Fyns Politi.

 

Hvis nogen har oplysninger i sagen, så kan de kontakte Fyns Politi på telefon 114

 

Læs også
Ny sten kan være kastet på motorvej – kun tre gange er gerningsmænd blevet afsløret, men de har alle samme baggrund

http://www.mynewsdesk.com/dk/fyns-politi/pressreleases/fyns-politi-udlover-stor-dusoer-i-betonklodssag-hvor-tysk-kvinde-omkom-1629879

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…