Volden i København er eksploderet – men det har Mette Frederiksen ikke opdaget

Foto: Henrik Ræder Clausen

Kriminaliteten falder, hævder Mette Frederiksen samtidig med, at tal fra Rigspolitiet viser, at volden i København er steget kraftigt.

 

Ifølge nye tal fra Rigspolitiet er voldskriminaliteten i København steget voldsomt, ligesom den også er steget i det øvrige land.

 

 

Ikke desto mindre konkluderede en rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor i december sidste år, at ”Risikoen for at blive udsat for kriminalitet er mindsket betydeligt”, og det vakte glæde hos justitsminister Mette Frederiksen.

 

 

”Det, at turde færdes alene på gaden om aftenen og ikke at være bange for at sende sine børn og unge alene af sted, er en helt grundlæggende værdi for vores samfund,” udtalte Mette Frederiksen i en kommentar den 12. december 2014 og fortsatte:

 

 

”Derfor er det glædeligt at kunne gå ud med budskabet om, at risikoen for at blive udsat for kriminalitet er mindsket.”

 

 

Sandheden er, at volden er steget

Én ting er Justitsministeriets forskning. Noget helt andet er realiteter, og i realiteternes verden fortæller nye tal fra Rigspolitiet en helt anden historie.

 

 

Ifølge Rigspolitiet er volden i København steget med 25,6 procent siden 2012. I tørre tal drejer det sig om 2.419 voldsanmeldeler i 2012 og steg til 2.961 i 2013 og havnede sidste år på i alt 3.251 voldsanmeldelser.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

På landsplan steg antallet af voldsanmeldelser fra 17.893 i 2012 til i alt 18.244 sidste år, oplyser Rigspolitiet.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…