UGENS BREVKASSE: Er der indgået lejeaftale?

Colourbox

Spørgsmål:

 

Kære Søren Vasegaard Andreasen

Jeg kan forstå at “man bare kan skrive til dig ” for et god råd eller en anvisning.

 

Jeg har over længere tid set på et erhvervslejemål og ender med at indgå en aftale om en betydelig nedsat pris for lejemålet. Lejemålet har stået tomt i flere år. Jeg har spurgt udlejer, om jeg nu kunne være sikker på, at det var mit lejemål, hvilket udlejer har bekræftet (mundtligt) og et ord er et ord, og udlejer ville nu gå hjem og skrive lejekontrakten.

 

Jeg skulle lige sikre mig visse ting hos kommunen og nogle tilladelser. Det gjorde jeg, og på mail orienterer jeg udlejer om, at han kan påbegynde lejekontrakten, og får fin besked tilbage. Efterfølgende modtager jeg så en mail fra udlejer om, at han er ved at forhandle med en anden interesseret lejer.

 

Har jeg en aftale med udlejer, eller har jeg ikke?

 

Svar:

 

Spørgsmålet som jeg forstår det er, om der er indgået en bindende aftale mellem dig som lejer og udlejer om et bestemt erhvervslejemål. Min umiddelbare vurdering er, at det er der formentlig ikke.

 

Før en lejeaftale kan anses for indgået, skal der være sikkerhed omkring bl.a.

 

  • Lejemålets adresse, størrelse og anvendelse
  • Den årlige husleje, lejestigninger og betaling af forbrug, vedligeholdelse m.v.
  • Depositum og forudbetalt lejer
  • Lejeaftalens start
  • En række andre væsentlige vilkår.

 

Hvis ikke du på skrift kan bevise, at I som minimum har de ovennævnte forhold på plads, og at de er accepteret af begge parter, så har du endnu ikke en endelig aftale på plads, og så står det udlejer frit for at udleje lokalerne til anden side.

 

Læs også
Advokatens brevkasse: Nye regler for lejeaftaler, der er tidsbegrænsede

Du kan læse mere om lejelovgivningen på vores hjemmeside .

 

Advokat (L) Søren Vasegaard Andreasen, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…