Soldater i uniform må ikke deltage i festligheder – det kunne krænke indvandrere

Wikipedia / Colourbox

6. juni er Sveriges nationaldag, som bliver fejret over hele landet. Det er en helligdag med stor fest i selv de mindste byer.

 

Dagen er et vigtigt samlingspunkt i et land, hvor den nationale sammenhængskraft smuldrer på grund af en enorm indvandring og en ’elite’, der lader hånt om svensk kultur og Sverige som nation.

 

Men nu har de politisk korrekte i Umeå også fået kig på denne dag.

 

Forsvaret må ikke være med i Umeå

Forsvaret var i fuld gang med at forberede sin deltagelse i festlighederne i Umeå den 6. juni. De ville vise befolkningen, hvem de er, med udstilling, køretøjer og soldater i uniform. Flere steder i landet er der tradition for, at forsvaret deltager. Sådan har det også været flere år i Umeå.

 

Men nu er det slut.

 

Kommunen har netop skrevet til forsvaret, at de ”ikke passer ind i programmet”.

 

I en intern mail beskriver forsvarets ledelse årsagen. De mennesker med indvandrerbaggrund, som kunne tænkes at deltage, kan blive stødt af forsvarets tilstedeværelse.

 

Vi har fået at vide, at årets arrangement skal gennemføres i en ånd præget af, at ”nye svenskere” skal føle sig velkomne. Og det, mener man, kan undergraves af vores tilstedeværelse, fnyser forsvarets ledelse i den interne mail.

 

Mailen er derefter lækket til Expressen og har spredt sig på Twitter.

 

Beslutningen har vakt vrede i forsvaret

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

6. juni er det svenske flags dag, og det er den dag, svenskerne fejrer, at Gustav Vasa i 1523 fordrev danskerne, og at Sverige blev selvstændigt. Nationaldagen er en såkaldt salutdag, hvor der affyres 21 kanonskud.

 

Det har vakt stor opsigt og betydelig harme og vrede, at man udelukker forsvaret fra at være med til at fejre nationaldagen.

 

I forsvaret har man reageret stærkt på beslutningen.

 

Mange har taget det meget ilde op, at kommunen skammer sig over forsvaret, som er noget meget værdifuldt, siger en anonym kilde til SVT.

 

Der er mange soldater, som har været i aktion i udlandet med store omkostninger. For dem er det ødelæggende at komme hjem og få sådan en besked.

 

”Vi er det helt grundlæggende i forsvaret af demokratiet”, siger Jan Demarkesse, som er chef for Totalförsvarts Skyddscentrum i Umeå, som slet ikke forstår beslutningen. (DN.se)

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Vi er et multikulturelt land, siger arrangørerne

Kommunen prøvede at nedtone sagen efter offentliggørelsen af mailen. Men den anden arrangør, Västerbottens Museum, løber ikke fra begrundelsen: Arrangementet har multikultur som tema og skal omfatte vores nye medborgere. Mange af dem kommer fra traumatiske forhold. Derfor kan militærets tilstedeværelse med uniformer, musik og faner føles fokert, siger den ansvarlige (SVT)

 

Folk raser på de sociale medier

Men det har ikke ændret reaktionerne. De er så stærke på de sociale medier, at sagen er taget op af flere store medier som Expressen, Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, svensk tv, med flere.

 

De gengiver nogle af reaktionerne:

 

”Utroligt krænkende mod landet, det svenske forsvar, os alle”.

”Foruroligende”.

”Skræmmende”.

Myndighederne ”bliver mere og mere distanceret fra del almindelige samfund”.

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

 

Borgerlige politikere siger fra

Det har også fået politikere på banen. Og det er vel at mærke ikke kun fra det indvandringskritiske Sverigedemokraterne.

 

Flere politikere fra det store borgerlige parti Moderaterne siger fra.

 

Et medlem af kommunalbestyrelsen i Umeå skriver på Twitter:

”Dette er pinagtigt og helt fejlagtigt. Jeg skammer mig! Det svenske forsvar er et af de fineste symboler på et frit og demokratisk Sverige! Beslutningen må laves om.”

 

Et medlem af Rigsdagen har sendt en pressemeddelelse ud, hvor han skriver, at selvfølgelig skal forsvaret deltage i fejringen af nationaldagen.

 

Socialdemokraterne siger fra

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

I løbet af lørdagen kom socialdemokraterne også på banen.

 

”Jeg mener, det er vigtigt, at forsvaret er med i sådanne sammenhænge og mener ikke, at det er provokerende”, siger kommunens politisk valgte direktør, Hans Lindberg (S), til Svenska Dagbladet.

 

Han skriver på sin blog, at ”forsvaret er en vigtig del af samfundet, og at det spiller en stor rolle”.

 

Sagen viser et begyndende forsvar for svensk kultur

De sidste 10 til 20 år har der været en voksende strøm af beretninger fra Sverige, som har vist en tiltagende opløsning af det svenske samfund.

 

Indvandringen har fået et omfang, så integrationen slet ikke kan holde trit.

 

Men den svenske elite har vendt det døve øre til. Næsten alle i medierne og i de politiske partier har talt for en uhindret indvandring, og de har nedgjort svensk historie og kultur. Befolkningen har bøjet nakken og tiet.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

Men nu er opløsningstendenserne ved at blive for store.

 

Den seneste meningsmåling gav 16, 6 procent til det indvandringskritiske Sverigedemokraterne, som eliten på alle måder har forsøgt at holde nede.

 

Flere fremtrædende svenskere og aviser er også som noget helt nyt begyndt at være kritiske over for asylpolitikken. Det har Den Korte Avis skrevet om flere gange.

 

Denne sag afspejler i høj grad også denne udvikling. Påstanden om, at indvandrere vil blive stødt af forsvarets tilstedeværelse, bliver ikke taget alvorligt. Tværtimod bakker medier og politikere på stribe forsvaret op.

 

Sandsynligvis ender det med, at beslutningen bliver ændret, så forsvaret deltager.

 

Det vil være virkelig nyt, hvis de politisk korrekte lider nederlag i en sag som denne.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…