Drenge og piger plejer at bade og lege sammen – men i dag er virkeligheden en helt anden for nogle børn

Colourbox

Østre Anlæg er en af de store parker, der er bygget på Københavns gamle voldanlæg. Det har gennem årtier været et grønt åndehul for voksne og børn.

 

Der er blevet slikket solskin i badedragt på medbragte tæpper, mens der blev drukket kaffe og snakket. Der har også i årtier været en legeplads som børnene elskede. for årtier siden var der godt nok klare kønsroller, og på skolerne var der en “drengeside” og en “pigeside”.

 

Men i Østre Anlæg og mange andre steder legede drenge og piger sammen som her i soppebassinet. Billedet er fra 1947. Det viser drenge og piger i et stort glad mylder med bare ben i vandet.

 

Kilde: http://www.hans-gilleleje.dk/15325885

 

Hvordan er det så gået siden? Har tiden bragt mere ligestilling? Ja på flere måder. Men ikke for alle.

 

Steen Raaschou gik foreleden dag gennem Østre Anlæg, som han kender så godt. Som barn boede han lige i nærheden og legede her næsten dagligt.

 

Men den dag så han unge mennesker som adskilte sig fra dem, der legede i parken, da han var barn. Pigerne, han så, var stærkt tildækkede i muslimsk tradition.

 

Og drengene og pigerne sad hver for sig med en betydelig afstand. Her var ingen tilløb til at soppe med bare ben drenge og piger mellem hinanden.

 

Tiden bringer fremskridt, siges det. Men man fristes til at sige: Ak hvor forandret.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Foto Steen Raaschou, snaphanen.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…