Retten i Aarhus delte gavmildt ud: Over 21 års fængsel for handel med kokain

 

Tre mænd fra Gellerup-området ved Aarhus kan nu se frem til at tilbringe de næste mange år bag tremmer.

 

 

Retten i Aarhus afsagde i går, onsdag den 6. maj, dom i en stor narkosdag vedrørende 4,5 kilo kokain, hvor de tre tiltalte mænd på henholdsvis 24, 25, og 26 år fik en samlet straf på 21 år og tre måneders fængselsel.

 

 

De to mænd på henholdsvis 24 og 26 år blev straffet med hver syv års fængsel, medens den tredje på 25 år blev straffet med syv år og tre måneders fængsel, da han også blev dømt for besiddelse af særligt farlige skydevåben.

 

 

Gemte kokain i små æg

Østjyllands Politi oplyser, at sagen gennem længere tid har været efterforsket som led i den løbende indsats mod bandekriminalitet.

 

 

Politiet kom således på sporet af de tre mænd i forbindelse med overvågning af bandemiljøet i Aarhus og Randers.

 

 

Her fandt man ud af, at de tre mænd flere gange transporterede mellem 250 og 500 gram kokain gemt i nogle små æg fra en bopæl i Brønshøj til en kælder i Aarhus Vest.

 

 

Læs også
Mand fra Polen troede, han kunne begå det ene grove hjemmerøveri efter det andet – men det blev værst for ham selv

Kokainen hentede de i Brønshøj hos en 31-årig mand fra Zimbabwe. Han er allerede straffet i sagen med fem års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

 

Kokainen blev solgt videre i Jylland

De tre mænd videresolgte kokainen fra Brønshøj flere steder i Jylland, og der er tidligere afsagt dom ved Retten i Randers mod nogle af aftagerne.

 

 

Østjyllands Politi formoder, at de tre dømte har omsat for over tre millioner kroner. Det sker ud fra en vurdering af, at kokain på gadeplan koster mellem 600 og 700 kroner per gram.

 

 

De tre dømte har endnu ikke taget stilling til, om de vil anke dommen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…