Folk elsker kagerne, men de politisk korrekte vil have dem forbudt som racistiske – domstolen har nu afsagt sin dom

Wikipedia

 

I femten år har butikken “La Belle Epoque” i den sydfranske by Grasse solgt to kager “Gud” og “Gudinde”, som forestiller to chokoladebrune mennesker med strittende kønsorganer.

 

 

Men i sidste måned klagede en borger over kagerne, og antiracisme-gruppen CRAN forlangte, at de skulle forbydes,  Det afviste byens borgmester,og så røg sagen for retten. En domstol fastslog i marts, at bagerbutikken kunne fortætte med at lave kagefigurerne, men de skulle fjernes fra butikkens udstillingsvindue.

 

 

Ifølge dommen forestillede kagerne “to farvede personer i groteske og obskøne positioner”, og de krænkede “menneskelig værdighed, specielt for afrikanere eller folk af afrikansk afstamning”.

 

 

Bystyret i Grasse blev dømt til at betale en bod på 1000 euro til CRAN, og hvis kagerne ikke blev fjernet fra vinduet, skulle det koste en bøde på 500 euro for hver dag, de stadig var udstillet.

 

 

Bagermester Yannick Tavolaro – efter navnet at dømme en stædig korsikaner – gav ikke op. Han ankede dommen, og Frankrigs øverste retsinstans, Satsrådet i Paris, valgte  at omgøre afgørelsen.  De chokoladebrune kager må fortsat både sælges og udstilles.

 

 

CRAN ville nok have  bedre held med at flytte virksomheden til Sverige.

Jævnfør at Astrid Lindgrens populære “negerkonge” i børnebøgerne om Pippi Langstrømpe er omdøbt til sydhavsmonark for ikke at støde de mange nysvenskeres sarte følelser. Men i Frankrig er man mere selektiv.

 

Klik ind og se fotos af de frække kager:

Læs også
Canadas premierminister Trudeau – et farligt fjols

 

http://www.france24.com/en/20150417-france-court-overturns-ban-racist-chocolate-cakes/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…