Politikerne siger, at asylstrømmen kræver ’fælles europæisk løsning’ – men i virkeligheden svigter de på det grusomste en fælles indsats

Arkivfoto (Skærmprint BBC)

Vi hører det gang på gang: Politikere, som forklarer, at der er brug for fælles europæiske løsninger på asylproblemerne. Det lyder jo fint og rigtigt, eftersom problemerne rammer store dele af Europa.

 

Men der er to ting at sige til de smukke ord:

 

For det første:

 

De fleste af de politikere, der taler om fælles europæiske løsninger, svigter i den grad en fælles indsats. Hvis de mente det alvorligt med de smukke ord, så skulle EU i fællesskab komme de lande til undsætning, der er ved at blive løbet over ende.

 

EU skulle bistå med at sikre Ungarns, Kroatiens og Sloveniens grænser. Det skulle de gøre for ungarernes, kroaternes og slovenernes skyld. Men det skulle de sandt for dyden også gøre for alle andre EU-landes skyld. For et forsvar for disse landes grænser er et forsvar for EU-ydre grænser.

 

Hvis de ydre grænser løbes over ende, er resultatet kaos for hele EU. Hvorfor handler man så ikke i stedet for bare at snakke og snakke om fælles europæiske løsninger?

 

For det andet:

 

Hvis EU ikke er i stand til at sikre de ydre grænser, så må hvert enkelt land forsøge at styrke kontrollen ved sine grænser, så godt det kan.

 

Det er absurd at bebrejde lande, at de vil skærpe deres egen grænsekontrol, når kontrollen med EU’s ydre grænser slet ikke fungerer.

 

Tværtimod er der brug for en stærkere kontrol også med den danske grænse. Det er helt uholdbart, at asylansøgere bare kan trænge ind i landet, som det passer dem. Det er jo det, der er sket indtil nu.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

http://www.bbc.com/news/world-europe-34305086

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…