Politiken bragte en modbydelig tegning af Inger Støjberg, men avisen er så sølle, at den ikke engang kan finde ud af at beklage

Wikimedia Commens

Den Korte Avis bragte i går en meget skarp kritik af en tegning i Politiken.

 

Tegningen viste integrationsminister Inger Støjberg, der med et satanisk smil på læben tændte et juletræ, som var ”dekoreret” med et flygtningebarn, som var hængt i en snor.

 

Overskriften lød: ”Når du strammer garnet …” Budskabet var ikke til at tage fejl af: Inger Støjbergs asylstramninger slår folk ihjel, og det har hun det rigtig godt med. Det er hendes måde at fejre en dansk jul på.

 

Tegningen var stupid og særdeles ubehagelig. Den Korte Avis påpegede i sin kritik, at den var et ekstremt udtryk for de politisk korrektes forsøg på at fremstille sig selv som gode mennesker og tilhængerne af en stram asylpolitik som onde mennesker.

 

Vi argumenterede for, at tegningen var et groft et angreb på de kræfter, der forsøger at værne om det frie og humane danske samfund. Det kan man læse nærmere om i vores artikel om tegningen.

Ingen beklagelse fra Politiken

Den voldsomme debat om tegningen tvang i går Politikens chefredaktion til at forsvare sig – men først langt ud på dagen. Og der kom ingen beklagelse af den tegning, man bragte.

 

Chefredaktør Anne Mette Svane siger, at hun godt kan forstå, hvis tegningen vækker vrede og overskrider grænser hos nogle. Hun fortsætter:

 

”Men tegningen er en fortolkning af en aktuel dagsorden. Tegnerne kan bruge satiretegningen til at forholde sig til og kommentere aktuelle begivenheder. Det ligger i satiretegningens væsen, at den skal være grænsesøgende.” (Politiken)

 

”Jeg kan godt forstå, hvis tegningen virkede stødende på nogle. Jeg synes ikke, det er én af Anne Marie Steen Pedersens bedste tegninger, og den har et voldsomt billedsprog.”

 

Chefredaktøren medgiver, at Inger Støjberg ”bliver dæmoniseret i et vist omfang.”

Læs også
Socialdemokratiet risikerer at blive trukket ned af Politikens venstreekstreme hadpropaganda

 

En sølle avis

Anne Mette Svane omtaler tegningen med det uskyldige ord ”grænsesøgende”. Men denne tegning var ikke grænsesøgende. Den overskred alle anstændighedens grænser.

 

Hvad ville Politiken have gjort, hvis en af deres tegnere havde leveret en tegning, der gav indtryk af, at muslimer generelt støtter terror? Eller en tegning, der gjorde Marianne Jelved og Morten Østergaard ansvarlige for terrordrabene i København på grund af den slappe radikale politik – og at de to politikere glædede sig satanisk over terroren?

 

Ville man også dér bare have bragt den uden forbehold, hvorefter man bagefter hårdt presset nøjedes med at kalde den ”grænsesøgende”?

 

Selvfølgelig ville man ikke det. Enten ville man have afvist tegningen. Eller også ville man have bragt den med en meget klar redaktionel tilkendegivelse af, at man anså tegningens budskab for  helt uacceptabelt.

 

Men man havde tilsyneladende ingen problemer med en tegning, der tydeligt tilkendegav, at Inger Støjberg slår flygtningebørn ihjel, og at hun nyder det.

 

Læs også
Færre og færre gider læse de store gamle aviser – alligevel tvinges vi til at betale til dem

Selv de mest modbydelige og forvrængende tegninger kan passere uden beklagelse fra Politikens side. Bare de rammer mennesker, som Politiken ikke bryder sig om.

 

Kun en sølle avis opfører sig sådan.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…