Palæstinensiske demonstranter anført af rådmand i Aarhus behandler Dannebrog på en måde, som nok vil ryste mange danskere

Det var et sælsomt syn, der mødte aarhusianerne på Rådhuspladsen fredag den 23. oktober hvor en gruppe mennesker deltog i en demonstration med titlen ”Solidaritet med Palæstina”.

 

Midt på Rådhuspladsen kunne de se et stort Dannebrogs flag spændt op over et gelænder med gaffatape mens byens rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad holdt tale for forsamlingen.

 

Borgere som så Dannebrog anvendt på denne måde, liggende på jorden og holdt nede af et par store højtalere har sikkert tænkt, at det var da respektløst, men ingen havde tilsyneladende lyst til at gå i rette med det.

 

 

Forhold, som springer i øjnene

Imidlertid kan det undre, at rådmanden ikke selv tog initiativ til at stoppe den uværdige håndtering af vores nationalflag. Som Rådmand for dansk kultur må Rabih Azad-Ahmad være nærmest til at lære demonstranter, at sådan gør man bare ikke.

 

Det er ikke skrevet ved lov eller strafbart at lade Dannebrog ligge på jorden. Omvendt er det almen viden, at Dannebrog skal behandles med værdighed. Det kan man også læse om i en lille bog ”Sådan bruges Dannebrog – Guide til korrekt brug af Dannebrog”.

 

Imidlertid er det ikke kun rådmandens udeblevne irettesættelse der kan undre.

 

Det forekommer også mærkeligt, at Rabih Azad-Ahmad deltager i en solidaritets-tilkendegivelse på baggrund af de aktuelle omstændigheder i Israel, hvor palæstinensiske terrorister begår mord på sagesløse mennesker på åben gade.

 

De igangværende arabiske/palæstinensiske terrorangreb mod sagesløse jøder i Israel foregår under titlen ”Intifada of knives” – på dansk kniv-intifada/oprør.

 

Og det forekommer helt forkert, at demonstrationens arrangører vælger at lade deres hovedtale foregå på arabisk.

Læs også
Ny stormoské med minaret i Aarhus – nu kan der lyde bønnekald med “Allahu akbar” over byen, advarer DF

 

Spørgsmål til rådmanden

Den Korte Avis har derfor forsøgt, at komme i kontakt med Rabih Azad-Ahmad med henblik på, at han kan kaste lys over besynderlighederne. Desværre er det ikke lykkedes, at komme igennem til rådmanden hverken telefonisk eller elektronisk.

 

Den Korte Avis sendte tidligt i går en mail til rådmanden.

 

Senere, da vi ringede til rådmandens kontor, kunne en sekretær oplyse, at det ville være helt umuligt at få fat i rådmanden, fordi han var optaget af en konference. Sekretæren var temmelig afvisende men henviste dog til sidst til kommunens presseansvarlige.

 

Men den presseansvarlige kunne heller ikke hjælpe. Han oplyste, at sagen vist ikke var et offentligt anliggende, da rådmanden havde deltaget i demonstrationen som privatperson og ikke som rådmand.

 

Den Korte Avis håber, at rådmanden måske en af de kommende dage vil tage sig tid til at svare på de spørgsmål vi har stillet ham. De er som følgende:

 

1. Hvad er rådmandens holdning til “kniv-intifadaen”?

Læs også
Fire marokkanere i centrum af Aarhus: Generede folk og skubbede til børn på løbehjul

 

2. Hvad er rådmandens holdning til taler på arabisk i Danmark?

 

3. Hvad er rådmanden holdning til, at lægge Dannebrog på jorden?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…