Nu kan din smartphone forhindre brand og indbrud

Foto: PR

Danmark ligger år efter år i toppen af de europæiske indbrudsstatistikker. I 2014 blev der ifølge Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter registreret 36.000 indbrud i danske hjem, hvilket betyder, at vi har flere indbrud per indbygger end Tyskland, Norge og Sverige tilsammen.

 

Det vil et nyt tiltag fra Alarmhjælp.dk nu gøre noget ved. Virksomheden har netop lanceret et alarmsystem, der styres via mobilen. Systemet er baseret på en app, der kobler en traditionel tyverialarm sammen med husstandens egne samt udvalgte naboers og bekendtes smartphones.

 

– I dag har alle en smartphone på sig, og i vores nye tjeneste kombinerer vi dem med traditionelle alarmsystemer, som der findes tusindvis af i de danske hjem. Appen giver en melding, hvis alarmsystemet detekterer røg eller registrerer et indbrud, og systemet finder via smartphonen den nærmeste person, som hurtigst kan komme frem. Typisk vil en person kunne være fremme i løbet af få minutter med systemet, hvilket er særligt vigtigt for at minimeret brandudvikling. Det er tidsaspektet, der gør systemet særligt interessant i forhold til de traditionelle alarmselskaber, hvor det ofte tager en halv time fra en alarm går, til der kan være en vægter på uheldsstedet, forklarer Søren Aldenryd, iværksætteren bag Alarmhjælp.dk.

 

Det nye system gør allerede installerede eller nye alarmer mere effektive. Samtidig kan der tilkobles webkameraer til systemet, så man via mobilen kan sikre sig, at der er tale om en reel alarm, før man reagerer.

 

Endelig kan systemet også overvåge de installerede alarmsystemer og sikre, at de virker, som de skal. Brugertests fra Alarmhjælp.dk viser, at systemet også skaber en øget følelse af tryghed hos dets brugere, og den månedlige pris er 29 kroner, hvilket er en brøkdel af prisen på et normalt alarmabonnement.

 

Foto:  Søren Hauge Carlsen

 

Fem gode sikringsråd

Eksperterne hos Alarmhjælp.dk, der også har udgivet en gratis e-bog om tyverisikring, har opstillet fem generelle forholdsregler, som man bør tage for at sikre sin bolig mod indbrud og brand:

 

1. Sørg for at sikre huset med gode låse på døre og vinduer.

 

2. Beskær hække og træer, så indbrudsforsøg nemmere kan opdages af naboer eller forbipasserende.

 

Læs også
I næsten tre timer fulgte han efter nogle folk, som han anså for østeuropæiske tyve – men trods flere opringninger, kom politiet ikke

3. Anskaf en brandalarm, der kan sende meldinger ved brand- og røgudvikling. Det er særlig vigtigt, hvis der bor husdyr i hjemmet. Alarmen kan kobles på Alarmhjælp.dk’s app.

 

4. Installer en tyverialarm, der stresser tyven og kan sende meldinger. Gode alarmråd findes på www.alarmtips.dk. Alarmen kan kobles på Alarmhjælp.dks app.

 

5. Få dine naboer eller bekendte til at sætte bilen foran huset, tømme postkassen og fylde noget i skraldespanden, når I tager på ferie.

 

Alarmhjælp.dk sammenkæder dit hjems alarmsystem med en app, som giver besked, hvis der registreres en uønsket hændelse i boligen. Du kan let tilkoble dine naboer eller bekendte til systemet, så hjemmet er sikret, når du er på arbejde eller ferie. Servicen koster 29 kroner månedligt, hvilket er under en tiendedel af prisen for mange traditionelle alarmservices. www.alarmhjælp.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…