Nu bliver de helt almindelige danske navne igen populære – læs dem her

Colourbox

Gunnar, Tove, Kurt, Tage, Werner, Bjarne og Gudrun. Umiddelbart lyder det som navnene på en forsamling af mennesker i alderen 50 plus.

 

Men i det små er forældre på Vesterbro i København begyndt at kalde deres nyfødte børn navne som disse. Bodega-navne som navneforsker Eva Meldgaard kalder dem i et interview med voresbørn.dk.

 

Inden vi slår det hen med Københavner-snobberi, som aldrig når uden for de tidligere bymure, så skal vi ikke vide os for sikre. Navnetrends har det nemlig med at sprede sig og sprede sig lige så hurtigt og bredt ud som en “influenzavirus”, siger navneforskeren.

 

– Jeg kunne ikke rigtig forestille mig, at Bjarne, Finn, Gunnar, Tage, Gudrun, Kirsten, Tove og alle de andre igen skulle blive populære hos børneforældrene. Men navnemode er noget underligt noget. De fænger som en influenzavirus,  fortæller Eva Meldgaard voresbørn.dk og uddyber:

 

– Første gang jeg hørte, at en lille dreng skulle hedde Emil, syntes jeg, at det var synd for barnet, for alle de Emil’er, jeg kendte, var over 70. Og nu er der altså også håb for Henning. Den yngste Henning, jeg kender, er 67.

 

På baggrund af henvendelser om navne spår hun derfor, at der er rimelig stort sandsynlighed for, at bodega-navnene får sit indtog som en ny navnetrend.

 

Ofte går der omkring 100 år mellem en navnedille, og vi kalder derfor tit vores børn noget, vores oldeforælre kunne hedde. Fremover vil dillen dog skifte oftere end de 100 år, tror Eva Meldgaard.

 

Hvad hedder dit barn? Kunne du finde på at kalde det Kurt, Tage, Karsten, Karin, Tove, Kirsten eller lignende, som bedsteforældregenerationen typisk hedder i dag?

 

Kilde: Dagens.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…