Nøgen mand i brændende hus blev reddet af en handlekraftig buschauffør og et svineheld

Colourbox

En mand stod i styrtebadet, da han opdagede, at huset brændte. Han styrtede nøgen hen til vinduet i taglejligheden, men der var langt ned fra taget, så han turde ikke springe.

 

Det foregik i den engelske by Braintree.

 

I mellemtiden kom buschauffør Andy Waterman kørende i sin bus på vej mod garagen efter endt rute. Han så branden og fik øje på en gruppe mennesker, der forsøgte at vinke ham hen til det brændende hus.

 

Så gik det op for ham, at den nøgne mand var fanget deroppe.

 

Manden skal være meget glad for, at Andy Waterman åbenbart er en særdeles handlekraftig og koldblodig person. Han udtænkte straks en plan.

 

Manden havde samtidig det svineheld, at Andy Waterman ikke bare kørte en bus, men en dobbeltdækker bus.

 

Redningen

Waterman konstaterede, at brandvæsnet endnu ikke var ankommet. Så fandt han ud af, at han kunne køre bussen hen under vinduet, så manden kunne springe ned på dens tag. Der var et par meter ned, men det var jo noget helt andet end at springe hele vejen ned på gaden.

 

Manden tog springet og landede i god behold på bussens tag. Derefter kørte Waterman af sted med ham – nøgen, klaprende af kulde og frygt og vaklende for at holde balancen på bussens tag. Det må have været et særpræget syn.

 

I første omgang blev der kastet noget tøj op til manden, derefter fik brandfolk ham hjulpet ned fra bussens tag.

 

Helt

Læs også
Video: Kvinde skubbede anden kvinde ud foran bus efter skænderi – indvandring trækker mere vold i hverdagen med sig

Bagefter blev Andy Waterman fejret som en helt.

 

En talsmand for brandvæsnet bemærkede: ”Uden Watermans kvikke reaktion, kunne forløbet have fået en helt anden udgang. Manden, der var kravlet ud på taget, kunne meget vel have mistet livet.”

 

Andy Watermans chef i busselskabet sagde: ”Vi er meget stolte af ham. Han var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og vidste, hvad han skulle gøre.”

 

Manden, der blev overrumplet i styrtebadet, kan konstatere, at forskellen mellem liv og død for ham lå i en dobbeltdækker bus med en chauffør ud over det sædvanlige bag rattet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…