Mange muslimske forældre ønsker, at børnene vokser op uden kontakt til det vestlige samfund, de lever i

Arkivfoto fra børnehave i udlandet

De bor i Europa med de er muslimer og vil have børnehaver som er 100 procent muslimske.

 

Der er 150 islamiske børnehaver i Wien. Og her står det med slemt til, hvis man ønsker integration.

 

Personalet er troende muslimer. De har ikke nogen egentlig pædagogfaglig uddannelse, og mange af institutionernes læreplaner ligner mest noget fra Pakistan og Afghanistan.

 

Mange af børnene får ikke nogen som helst kontakt til det østrigske samfund. Desuden kniber det med det tyske sprog.

 

Så nedslående er konklusionerne i en undersøgelsesrapport bestilt af den østrigske integrationsminister Sebastian Kurz.

 

Parallelsamfund

Østrig har som alle andre europæiske lande problemer med parallelsamfund, hvor østrigsk lov er sat ud af kraft til fordel for islamisk lov sharia.

 

Det er et stort problem, fordi islamisk fundamentalisme øger risikoen for radikalisering.

 

”Mange forældre ønsker at skabe et hundrede procent islamisk miljø for deres børn,” siger professor Ednan Aslan fra Institut for islamiske studier i Wien.

 

Det er professoren som har udarbejdet rapporten. Han forklarer, at forældrene er optaget af spørgsmålet om, hvordan opdragelsen skal tilrettelægges, så de kan være sikker på, at børnene udvikler en sikker islamisk moral og identitet.

 

Hvordan sikre vi at børnene ikke bliver påvirket af det vestlige samfund?

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

”Hvordan kan vi beskytte vores børn fra majoritetssamfundet, før moralsk forfald begynder?”

 

Det er ifølge Ednan Aslan det store samtaleemne blandt troende muslimer i Wien.

 

Og mange af de muslimske forældre er altså nået frem til, at det sikre valg er, at undgå nogen som helst kontakt til det østrigske samfund.

 

Ifølge professoren foregår der aktuelt nærmest en konkurrence blandt de 150 islamiske institutioner om, at have det mest konservative islamisk afsæt.

 

Det betyder konkret, at børnene kun præsenteres for islamisk livs- og menneskesyn, pluralisme er fy-ord og børnene opfordres til ikke at tænke selvstændigt.

 

Integrations ministeren er chokeret:

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

”I religionsundervisningen præsenteres børnene for et forældet syn på synd og børnene mødes ikke i tilstrækkelig grad med pluralistiske ideer. Med afsæt i religiøse regler, gøres selvstændig tanker og handlinger forkerte, det tabuiseres endog,” siger den rystede integrationsminister.

 

Det handler om at se kendsgerningerne i øjnene

Sebastian Kurz mener, at det er stærkt problematisk, at en gruppe mennesker ønsker at isolere deres børn fra det østrigske samfund. Han foreslår derfor, at visse institutioner lukkes, og at kontrollen med de øvrige institutioner øges.

 

Ikke overraskende er Kunz blevet kritiseret, ikke mindst fra muslimsk side. Formanden for Det Islamiske Religiøse Samfund (IGGiÖ) Fuat Sanac har udtalt, at det er skuffende, at det kun er muslimske børnehaver som er blevet undersøgt, samt at det er udemokratisk og u-humant. Han mener også, at det er latterligt, at mistænke nogle børnehaver for radikale synspunkter.

 

For øjeblikket er der fire tilsynsførende med Wiens 842 institutioner.

 

Hvorfor islamiske børnehaver

Sebastian Kunz siger, at det i det hele taget er et problem, at der findes islamiske børnehaver, og han er bekymret for, at børnene vil ende op med at føle sig ekskluderet fra det østrigske samfund.

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

Det kan Kunz have ret i, for hvis børnene vokser op med et skræmmebillede af det samfund som de skal være arbejdstagere i, så bliver det formodentligt meget svært at finde sig til rette i både uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

 

Resultatet kan blive, at de opvoksende generationer får svært ved at tage en uddannelse, dels pga. ringe sproglige kompetencer på tysk, og dels fordi de føler afsky ved at befinde sig i det samfund, som de har fået fortalt er satans værk.

 

Og hvis de unge ikke får nogen uddannelse, vil de finde beskæftigelse i den opdragelse de har fået. Ringen er dermed sluttet og der er tændt op for radikalisering.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…