Kriminelle bliver forkælet – mens veteranerne slet ikke får samme hjælp

Foto: Privat

Krigsveteran Claus Hansen kan ikke slippe fri af minderne fra udsendelsen til borgerkrigen på Balkan for over ti år siden. Samtidig er han havnet i et slagsmål mellem kommuner om, hvem der skal betale for ham, mens han bor på et af landets særlige veteranhjem. Det blev indgående beskrevet i går i Berlingske.

 

I Danmark er vi gode til at værne om dem, vi mener har det svært.

 

Vi har et velfærdssamfund, som tager sig af de dårligt stillede og de svage.

 

Vi går meget op i at overholde menneskerettighedernes normer og internationale konventioner.

 

Vi sørger for, at flygtninge og andre forfulgte føler sig til rette i Danmark og får den nødvendige hjælp for at komme over fysiske og psykiske men, en krig og forfølgelse måtte have givet dem.

 

Og det er der ikke noget at sige til… bortset fra, at vi kunne gøre, om ikke bedre, men så det samme, for vores hjemvendte soldater, der er ligeså traumatiserede og skadede som alle andre, der har været i krig.

 

Og man skulle tro, at et land som Danmark tog sig af sine veteraner som intet andet land, hvis man skal dømme ud fra, hvor hurtige vi er til at sende vores unge mænd og kvinder ud til alverdens krigsområder at bekæmpe terrorisme, folkedrab og redde liv. Men det er, desværre, langt fra virkeligheden.

 

Myndighederne kender ikke veteranernes problemer

Gang på gang læser vi om veteraner og pårørende, der bliver ødelagt af vores offentlige system.

 

Folk, der behandler deres sager har ikke den fjerneste anelse om hvad disse mennesker bringer med sig og hvordan man skal tackle dem.

 

De møder et bureaukratisk helvede uden lige, som gør, at de simpelthen opgiver at kæmpe for sine basale rettigheder.

Læs også
Politiet understreger, at to kriminelle er ”pæredanske” – men når de kriminelle er indvandrere, skal der ikke tales om det

 

Det er hjerteskærende at se og høre om familier der splittes, om mænd i sin bedste alder, der mister al form for stolthed og værdighed, fordi man ikke får den nødvendige hjælp i tide.

 

Det er uanstændigt og pinligt for et samfund som vores at behandle nogle af vores mest ydende borgere på denne måde, mens vi på den anden side bruger offentlige ressourcer på de mest vanvittige ting.

 

For nyligt kunne man læse om alle de goder hårdkogte kriminelle nyder, mens de afsoner sin straf.

 

Rejser, skiferie, dykkercertifikater, økologisk mad, sidste skrig indenfor træningsfaciliteter, hjælp til uddannelse og arbejde. Og alt dette på skatteydernes regning, mens man på den anden side sparer på folk, der kæmper for både vores og andre nationers frihed.

 

Og i skrivende stund, har dansk politi udsendt eskorte til danske curlingbørn på drukorgie i Prag. Igen, midler, vi kunne have brugt på vores veteraner, hvis blot vi tænkte “send forældrene regningen” eller “lad dem blive hjemme”. En studietur er ikke en menneskeret, så hvorfor skal danske borgere i det hele taget betale for den slags.

 

Når alt kommer til alt, har vi ingen undskyldning for ikke at hjælpe danske veteraner. Selv hjemvendte syriske krigere, der kæmpede for ISIS, får en bedre modtagelse og muligheder for at blive rehabiliteret tilbage i dansk samfund.

Læs også
Vi risikerer, at kriminelle fra store dele af verden samles i Danmark – uden at vi kan slippe af med dem

 

Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Vi skal værne en vores udsendte soldater og deres pårørende og politikerne skal simpelthen tage sig sammen og bidrage med mere end selfies og en hilsen på flagdagen, foran Christiansborg.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…