Borgmester fra det indvandringskritiske Front National i Frankrig er blevet enormt populær

Borgmestser Jaris Hébrand fra det indvandrerkritiske franske parti National Front har vundet en overvældende sejr i et omvalg i Pontet i departementet Vaucluse.

 

Med 60 procent af stemmerne blev der ikke brug for en anden runde!

 

Hébrand vandt også det regulære valg i marts i fjor om end med lidt mere beskeden andel af stemmerne i første runde. Ikke desto mindre blev valget kendt ugyldigt med påstand fra slagne modstandere om listefejl.

 

Hvis de havde håbet på et andet resultat blev de skuffet. Hébrand er så populær i den sydfranske kommune, at 59,4 procent af stemmerne faldt personligt på ham.

 

Det konservative parti UMP, som nu har taget navneforanding til Les Revolutionaires, forsøgte et gå i alliance med en løsgænger og flere mindre partier for at vælte Hébrand af pinden, men det mislykkedes totalt.

 

I kamp mod Qatar

Front National vil nu forsøge, om det også kan stå med sejrens palmer i en international retssag.

 

Golfstaten Qatar truer med sagsanlæg mod Front Nationals næstformand Philippe Philippot, der er medlem af Nationalforsamlingen. Han beskyldes for bagvaskelse, fordi han har udtalt, at Qatar finansierer morderisk islamisme.

 

Partiets formand Marine le Pen finder sagsanlæget utroligt, fordi det formentlig er første gang en fremmed stat lægger sag an mod en fransk folkevalgt.

 

Men vi tager sagen og går i retten med snesevis af beviser fra fransk efterretningstjeneste og andre for, at Qatar støtter islamiske fundamentalister med oliepenge, siger han.

 

Sammenlignet med en proces på det plan kan Marine le Pen nok tage det mere afslappet, at hendes far Jean-Marie le Pen anlægger sag mod hende som modangreb, før han stilles for en partidomstol med krav om ekskludering.

Læs også
Moské i København fik 150 mio fra Qatar – nu vil DF stoppe udenlandsk støtte til alle moskéer

 

Partiets aldrende stifter vil have rettens ord for, at han har ret til at betegne KZ-lejrenes massemord på jøder for en “detalje” i krigshistorien, og at det ikke er korrekt at betegne marskal Petain som landsforræder, fordi han stod i spidsen for Vichy-regeringen under den tyske besættelse.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…