Helen elsker sit job – nu vil flyselskab have flere danske kvinder som piloter

British Airways

Helen McNamara er pilot i British Airways.

 

Der er i dag kun 200 kvinder ud af flyselskabets 3600 piloter. Og det ærgrer British Airways. De vil gerne have flere kvinder som piloter – og gerne fra Danmark.

 

Helen og de andre kvindelige piloter er nemlig særdeles dygtige.

 

Og Helen er enig. Det er et job for kvinder.

 

Hun har fløjet i 14 år og hun elsker sit job.

 

Som ung kom hun med i et lille fly i Afrika og mærkede med det samme, at det lige var hende. Hun begyndte at tage timer privat, mens hun gik på universitetet.

 

Senere meldte hun sig til uddannelsen i British Airways. Og blev optaget.

 

Nu er British Airways på jagt efter flere kvinder til uddannelsen som pilot. De vil særdeles gerne have danske kvinder som piloter.

 

Kabinepersonalet i de fleste flyselskaber er stadig opdelt efter køn, hvor kvinder oftest er stewardesser og mænd er piloter. Nu vil British Airways dog lave om på dette og have flere danske kvinder til at styre ​​flyet.

 

“Der er stort behov for flere kvindelige piloter de nærmeste år, så jeg håber, at flere kvinder med drømme om at blive pilot vil ansøge hos British Airways _Future Pilot Programme 2015_”, siger Peter Rasmussen, Nordeuropachef for British Airways.

 

Læs også
Partierne forhandler om tidligere pension til nedslidte – samtidig er antallet af pensionister i fuld beskæftigelse steget til det dobbelte

På verdensbasis udgør kvindelige piloter kun fire procent af de samlede 130.000 piloter. British Airways oplever at antallet af kvindelige ansøgere er stigende, men stadig kun 200 af deres 3500 piloter er kvinder. En af disse er Helen McNamara, som er pilot for British Airways og har været det i 14 år. Ligesom Peter Rasmussen opfordrer hun kvinder til at blive piloter for den britiske flyselskab.

 

“Det var faktisk et tilfælde, at jeg blev pilot. Jeg kendte ingen piloter, og ingen i min omgangskreds var pilot, da jeg søgte jobbet, men jeg tænkte, at det kunne være noget for mig. Jeg elsker mit job, og jeg vil glædeligt anbefale enhver kvinde at søge jobbet som pilot,” siger Helen McNamara.

 

Danmark som foregangsland

 

British Airways har flere kvindelige piloter end noget andet britisk flyselskab. I en britisk undersøgelse svarede 20 procent af kvinderne, at de kun tror, at ​​mænd kan blive piloter, mens kvinder kun kan blive stewardesser.

 

“Det er vigtigt for kvinder at se, at der er gode rollemodeller. Danmark er et af de lande i verden med størst fokus på ligestilling. Så hvorfor ikke også være forgangsland for kvindelige piloter i et af verdens største flyselskaber,” siger Peter Rasmussen.

 

British Airways’ pilotuddannelse tager 18 måneder og er åben for alle mellem 18 og 55 år. Flyselskabet har brug for ca. 4.000 piloter i år, hvilket er mere end nogensinde før. I den forbindelse søger British Airways omkring 100 nye pilot-kadetter.

 

Læs også
Peter Skaarup: “Rygterne om mangel på arbejdskraft er stærkt overdrevet” – antallet af ledige danskere er stigende

Håbefulde kandidater fra hele Europa kan ansøge om en af ​​de 100 pladser. Ansøgningsperioden starter i dag mandag d. 23. februar og frem til 8. marts. De ansatte kandidater får uddannelsen finansieret ved at arbejde som pilot hos British Airways efter gennemført uddannelse og eksamen. Uddannelsen sker på en af pilotskolerne i Oxford, Southampton eller Jerez i Spanien. En del af uddannelsen finder også sted i New Zealand eller Arizona, USA.

 

(Kilde: British Airways)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…