Den pæne mand bad taxachaufføren vente – og så gjorde han noget, ingen havde regnet med

Colourbox

Den 24-årige brite Ryan Fuller havde fået noget at spise på en MacDonald’s. Så prajede han en taxa og bad chaufføren om at køre til en bank i den nærliggende by Bletchley.

 

På turen derhen sad han og skrev noget ned på et stykke papir. Da de ankom, bad han chaufføren om at vente. Så gik han ind for at røve banken.

 

Ikke nogen helt normal bankrøver

Fuller var ikke nogen helt normalt bankrøver.

 

Alene det at tage en taxa til røveriet og så lade den vente, mens det foregik, var noget ud over det sædvanlige.

 

Han tog lige så let på sin optræden under røveriet. Der var ikke noget med elefanthue på hovedet og pistol i hånden. Han var iført et nydeligt jakkesæt, hvid skjorte og slips, og han gjorde intet for at skjule sit ansigt.

 

Den besked, han ville give til bankens kasserer, sad han bare i taxaen og fandt på. Som han siden forklarede, skrev han denne seddel, for at han skulle virke mere troværdig som bankrøver. Netop fordi han slet ikke lignede den typiske bankrøver. På sedlen stod:

 

”Tag det roligt, sig ikke noget, og lad være med at skabe panik. Jeg har en kniv, og jeg tager gidsler, hvis det er nødvendigt. Dette er ikke en spøg.”  

 

Flugten

Kassereren udleverede cirka 30.000 kr. til ham, men sneg sig samtidig til at trykke på alarmen. Så spurgte han Fuller, om han ville have pengene i en konvolut. Men Fuller takkede nej med bemærkningen: ”Jeg har lidt travlt.”

 

Så løb han ud til taxaen og fortalte chaufføren, at en mand netop havde røvet banken med en pistol! Som forklaring på, at der var noget uro, og at han gerne ville se at komme væk.

 

Læs også
Røver stjal hund midt på gaden – for den skrækslagne ejer var der kun én mulighed

Det lykkedes ham faktisk at flygte til øerne i Den Engelske Kanal. Men det britiske politi fandt ham og fik ham stillet for retten.

 

Han fik 21 måneders fængsel. Dommeren sagde, at selv om der ikke ligefrem var tale om noget professionelt planlagt bankrøveri, så havde det trods alt været en ubehagelig oplevelse for kassereren. Derfor straffen.

 

Men sådan et bankrøveri ser man nok ikke igen lige med det første. Det var ikke just verdens største eller voldsomste. Men måske nok verdens mest afslappede.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…