Fransk borgmester kalder familier med problembørn til møde på rådhuset – så kan de lære det

Borgmester Pierre-Christophe Baguet/Wikimedia Commons

Danske borgmestre, der har problemer med problembørn i parallelsamfund som Brabrand, Vollsmose, Tingbjerg, Mjølnerparken og Motalavej kan lære noget af deres kollega i den parisiske omegnskommune Boulogne-Billancourt.

 

Borgmester Pierre-Christophe Baguet, der også er medlem af Nationalforsamlingen, tager ikke med fløjlshandsker på mindreårige indvandrerbørn af anden og tredje generation.

 

Hvis de skejer ud bliver de sammen med forældrene indkaldt til et møde på rådhuset, hvor hele familien bliver kaldt til orden over for et panel, som foruden borgmesteren selv består af den lokale politikommissær, ledende repræsentanter for skolemyndighederne, topfolk fra den sociale forvaltning og om fornødent ejeren af den ejendom, hvor familien bor til leje.

 

Når skolens henvendelse ikke virker

Det begynder som regel med en indberetning fra skolen om elever, som regelmæssigt skulker fra undervisningen og som viser mistænkelig adfærd og er blevet antruffet af politiet midt om natten i belastede miljøer.

 

I første omgang tager skolemyndighederne sig af problemet, men hvis henvendelser til familien ikke giver resultat og mistanken forøges om, at de unge er involveret i kriminalitet, stofmisbrug eller bandevirksomhed griber kommunens højeste myndigheder ind.

 

– De elever, som ikke passer deres skolegang, bliver indkaldt til møde på rådhuset sammen med deres forældre, som får foreholdt deres forpligtelser som opdragere og bliver belært om respekt for offentlig ro og orden, siger borgmester Baguet, der er medlem af det gaullistiske parti Les Revolutionaires.

 

Skoler med flertal af indvandrerbørn

I bydelen Billancourt lå tidligere Renault-fabrikkerne, som beskæftigede mange gæstearbejdere, og de er blevet boende i bydelen efter at fabrikken er flyttet ud med det resultat, at mange skoler i området har flertal af indvandrerbørn.

 

Ved det sidste møde, som blev holdt på rådhuset den 26. marts, var syv familier indkaldt for at blive kaldt til orden og blive belært om deres ansvar for at holde deres afkom ude af kriminalitet og i stedet passe deres skolegang. Næste møde bliver holdt inden årets udgang.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…