Fodboldleder blev fyret for at lægge satirisk tegning af profeten Muhammed ud på Twitter

Colourbox

Tirsdag i sidste uge blev Chris Graham ansat som direktør i den store skotske fodboldklub Glasgow Rangers. Allerede om fredagen blev han fyret igen.

 

Det var nemlig i mellemtiden kommet frem via de sociale medier, at Graham i forbindelse med terrorangrebet på Charlie Hebdo havde lagt en satirisk tegning ud på Twitter, der forestillede sex mellem profeten Muhammed og en figur fra Star Wars filmene (Jar Jar Binks).

 

Politiet meddelte om torsdagen, at man havde indledt en undersøgelse af sagen.

 

Det var for meget ytringsfrihed for Glasgow Rangers’ bestyrelse, selv om episoden altså havde fundet sted, før Graham blev direktør i klubben.

 

En reaktion mod en rabiat islamist

Chris Grahams tweet var en reaktion på et tweet fra den rabiate islamistiske prædikant Anjem Choudary efter blodbadet på Charlie Hebdo.

 

Choudary skrev, at ytringsfriheden ”ikke omfatter fornærmelse af Allahs profeter, uanset hvilke synspunkter man har på begivenhederne i Paris i dag!”

 

Så var det, at Chris Graham i vrede og solidaritet med de dræbte lagde den satiriske tegning ud som et forsvar for ytringsfriheden. Det må jo siges at have været helt i Charlie Hebdos ånd.

 

Men Graham måtte sande, at det ikke var i Glasgow Rangers ånd, sådan som den bliver fortolket af bestyrelsen.

 

Undskyldning

Han blev ikke bare fyret, men følte sig også nødsaget til at udsende en undskyldende kommentar:

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

”Ytringsfrihed er et af de fundamenter, som vores land er bygget på. Men med denne frihed følger et ansvar for at være forstående over for synspunkterne hos alle grupper i vores samfund. Den pågældende tweet viste ikke denne forståelse. Det undskylder jeg ubetinget for.”

 

Denne undskyldning fra Graham var absolut ikke i Charlie Hebdos ånd. Den var en flugt fra det kompromisløse forsvar for ytringsfriheden, som kostede mange af bladets medarbejdere livet.

 

Kampen om ytringsfriheden i Glasgow endte 1-0 til den islamistiske hadprædikant Anjem Choudary.

 

(Kilde: BBC)

 

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-glasgow-west-31875872

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…