Flygtningebørn og danske skoleelever i voldsomt slagsmål på skolen efter lang tids uro

Colourbox

På Ravnshøj Skole i Frederikshavn er der en del elever med indvandrerbaggrund. En stor del af børnene er kommet som flygtninge sammen med deres forældre.

 

Flygtningebørnene og de danske børn har haft konflikter i længere tid. Det eksploderede i sidste uge med et stort slagsmål på fodboldbanen.

 

Det har fået gjort flere forældre og bedsteforældre utrygge. De har henvendt sig til politikerne i kommunens børne- og ungdomsudvalg og givet udtryk for deres bekymringer.

 

Det er nordjyske.dk, som skriver om sagen. Avisen har talt med formanden for skoleudvalget, Christina Lykke Eriksen:

 

“I første omgang har jeg indkaldt til et ekstraordinært møde i udvalget. Vi mødes tirsdag eftermiddag og jeg har bedt om at få en redegørelse for, hvordan situationen er”.

 

“Vi har nogle udfordringer, og det handler selvfølgelig om, at vi skal passe på hinanden. Det gælder både børnene i Verdensklasserne, de danske børn, de ansatte, forældre og så videre. Alle skal kunne føle sig trygge, og når vi får at vide, at der er problemer og slagsmål på boldbanen og i skolegården, er der brug for at vi gør noget her og nu”, siger Christina Lykke Eriksen til Nordjyske.dk.

 

I løbet af kort tid er der kommet mange nye tosprogede elever til Frederikshavn Kommune, specielt i Frederikshavn by. Antallet af elever er i løbet af de seneste to skoleår blevet tredoblet.

 

Nu ser presset ud til at ville vokse med de nye talt for antallet af asylansøgere i oktober måned, som blev offentliggjort mandag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…