Flagstangen ved den danske grænse er knækket, men myndighederne gider ikke skaffe en ny – se hvor trist grænsen nu ser ud

Foto: Gunner Hede

De nordiske flag på høje flagstænger. Det er det syn, som plejer at møde rejsende som kommer fra Tyskland ind i Danmark. Men en dag var de væk. De blev Anita Dahl så berørt over, at hun skrev til Den Korte Avis. vi spurgte tidligere grænsebetjent Gunner Hede.

 

Han fandt ud af, at den ene flagstang ved Frøslev grænseovergang var knækket. Der var tilsyneladende ingen planer om at få den fornyet, så flaget kunne komme op igen. Og hvis én flag ikke kan komme op, så kommer ingen flag op.

 

Det skrev vi om i Den Korte Avis:

http://denkorteavis.dk/2015/flagstangen-var-knaekket-ved-gransen/

 

Og den artikel har optaget mange læsere. En læser har foreslået en indsamling, en anden læser har undersøgt, hvor meget – eller rettere hvor lidt – en ny flagstang koster.

 

Bodil Pedersen fra Ishøj skriver:
Flagstangsfabrikken i Lunderskov oplyser fgl. priser:
10 mtr stang: kr.  2.098,00
15 mtr stang: kr.  5.900,00
Ind imellem disse højder er der 13 og 14 mtr. til varierende priser
Fragt: kr. 195,00 op til 10 mtr
Fragt: kr. 1.000,00 13-15 mtr.
Og så skal stangen monteres, prisen herfor kendes ikke.
Et trist syn
Gunner Hede har nu været forbi Frøslev og taget foto af flagstængerne uden flagden og den brækkede flagstang .

 

Han skriver:
“Jeg har her lørdag været omkring Frøslev overgangen for at tage forholdene i øjesyn.
Det ser trist ud, og jeg undrer mig over, hvor turistfolkene er henne i denne sag. Det er for ringe at man ikke forlængst har fået en ny flagstang op.”
Og det må man give Gunner Hede ret i. Det er et trist syn. Og det er nedslående, at danske myndigheder ikke har mere handlekraft og forståelse for betydningen af Dannebrog og den danske grænse:
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…