Polsk tyvebande udnytter de åbne grænser og griner ad danskerne

Colourbox

I løbet af de første måneder af 2015 har lokalpolitiet i Varde haft hænderne fulde af indbrud i sommerhusene lang med Vestkysten, og det var især tysker turister, der havde taget en tidlig ferie i Danmark, det gik ud over.

 

I løbet af ganske få måneder lykkedes det for den nu anholdte polske tyvebande at begå 70 indbrud, som oftest skete i dagtimerne, når beboerne var væk fra deres sommerhuse.

 

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi var det “et vakst vidne”, som bragte politiet på sporet.

 

Blev stoppet på vej mod grænsen

Takket være vidnets oplysninger kunne Udlændingekontrolafdelingen i Padborg og lokalpolitiet i Varde foretage en målrettet efterforskning og anholde to polske mænd på henholdsvis 32 og 30 år og en polsk kvinde på 27 år.

 

De blev mandag den 30. marts stoppet af Udlændingekontrolafdelingen i en bil på motorvejen ved Aabenrå på vej mod grænsen, og i bilens bagagerum var der gevinst.

 

Stuvet af vejen i tasker viste der sig at være et stort antal Ipads, mobiltelefoner playstations, digitale kameraer og mange andre ting.

 

Tyvekoster for cirka 600.000 kroner

Det viste sig, at den polske tyvebande havde været særdeles aktiv og opereret i et stort område. I bilen var der således tyvekoster fra ialt 20 indbrud begået fra Hvide Sande i nord til Blåvand i syd.

 

Den videre efterforskning hos lokalpolitiet i Varde førte til opklaring af ialt 70 indbrud i det nævnte sommerhusområde, og som tyvebanden stod bag med tyvekoster til en samlet værdi af ca. 600.000 kroner.

 

Ud over de tre polakker, der i første omgang blev anholdt, er nu også en fjerde polak sigtet i sagen.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Efter anholdelserne har Syd- og Sønderjyllands Politi kunnet konstatere, at de mange dagindbrud i sommerhusområderne helt er stoppet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…