Et simpelt spørgsmål bragte fremtrædende socialdemokrat fuldstændig på glatis for åben TV-skærm

Skærmprint / MailOnline / BBC

Storbritannien skal have parlamentsvalg til maj. Socialdemokraterne har i den forbindelse fået sig et problem med erhvervslivet.

 

Erhvervsledere på stribe har været i medierne med hård kritik af Labours økonomiske politik under dets nuværende leder Ed Miliband. De siger, at den erhvervsfjendtlig, og at den ligner gammeldags rød politik med store offentlige udgifter, voldsomt skattetryk og godt med statsstyring.

 

Flere britiske erhvervsfolk sammenligner Labours politik med Frankrig, hvor den socialistiske præsident Hollande lagde ud med en stærkt venstreorienteret kurs, der var dybt skadelig for økonomien og sendte mange arbejdspladser ud af landet.

 

Labours skyggefinansminister Ed Balls lod sig så tirsdag interviewe af TV-programmet Newsnight på BBC for at gendrive erhvervslivets kritik.

 

Men det slap han meget uheldigt fra.

 

Bill-et-eller-andet

Intervieweren, Emily Maitlis, konfronterede ham med kritikken mod Labour for at være erhvervsfjendtlig. Men Balls forsikrede, at Labour havde gode relationer til erhvervslivet:

 

”Som jeg sagde, der vil altid være erhvervsfolk, der støtter Labour. Her til aften har jeg været til en middag med en række Labour-støtter i erhvervslivet.”

 

Så kom det simple spørgsmål fra intervieweren: ”Hvem?”

 

Det bragte Balls fuldstændig på glatis, som man kan se og høre på videoklippet her:

 

”Jo, øh … den … øh … mm … Bill … øh … den tidligere chef for EDS (amerikansk it-selskab, red.). Jeg talte med ham for lidt siden.”

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Interviewer: ”Hvad hedder han?”

 

Tåkrummende tavshed fra Ed Balls. Så måtte han krybe til korset: ”For at være ærlig, så er hans efternavn væk lige i øjeblikket, hvilket er lidt irriterende på denne tid af aftenen.”

 

Intervieweren: ”OK, så der er altså, rent ud sagt, der er altså Bill et-eller-andet – er der andre?”

 

Balls kunne ikke komme på andre, og ”Bills” efternavn ville stadig ikke dukke op. Begge dele var ret pinligt, når Ed Balls nu skulle bruge interviewet til at overbevise om de nære relationer mellem dagens Labour og erhvervslivet.

 

Premierminister Cameron havde en fornøjelig stund

Den mystiske Bill viser sig at være lederen af Labours task force for mindre erhvervsdrivende. Hans navn er Bill Thomas, hvilket Balls da også skyndte sig at sende ud på Twitter efter det famøse TV-interview.

 

Læs også
Britisk parlament siger nej til brexit uden aftale og May pålægges at forhandle med EU igen

Thomas har ganske rigtigt været vicepræsident i det amerikanske selskab EDS. Han er den mest centrale erhvervsfigur, som er knyttet til Labour. Men man får ikke ligefrem indtryk af, at det er et meget tæt samarbejde, når skyggefinansministeren ikke kan komme på hans efternavn – og slet ikke kan huske andre navne.

 

Premierminister David Cameron havde en fornøjelig stund i Underhuset onsdag, da han trampede rundt i fadæsen med ”Bill somebody”.

 

Og Labour står nu over for en endnu større opgave med at overbevise om, at det ikke er erhvervsfjendtligt.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…