En psykisk syg mand døde efter ni år i psykiatriens vold – jeg har selv 25 år skræmmende erfaringer

Bente og hendes mand Arne (Foto: Privat)

En psykisk syg mand har i ni år levet under kummerlige forhold. Han blev overmedicinering og endte med at dø. Han varellers patient hos en psykiater.

 

Den psykisk meget syge patient blev halvdød og hjælpeløs slæbt ind i en campingvogn på psykiaterens grund, hvor han livløs ånder ud og døden senere indtræffer. Der er optaget film som blev sendt i TV søndag aften.

 

Sundhedsstyrelsen havde været længe været klar over, at der var noget galt, men ikke grebet ind, fik seerne at vide.

 

Pårørende til den døde har nu meldt episoden til politiet, som vil genoptage sagen.

 

 

Det er så forfærdeligt, at psykiatrien endnu igen skal opleve, så mange svigt i behandlingen eller mangel på samme.

 

Når man så også ved, at mennesker i DK med psykisk sygdom, oplever tilfældige behandlingsmuligheder, og det kan gå så galt uden nogen griber ind.

 

Det er så hjerteskærende ulykkeligt med den døde mand, at man næsten ikke kan forstå, at vi lever med en så dyb tragedie d.d. i vort ellers civiliserede samfund!!.

 

Hvorfor går det så galt med den psykiatri, som det åbenbart gør gang efter gang?

 

Efter mine nu 25 år som pårørende til psykisk syg, har jeg nogle erfaringer, som siger mig, at hele psykiatrien trænger til en kæmpe omlægning regionalt og kommunalt.

 

Det er også på tide, at psykiatrien kommer med på finansloven, og derved bliver en legal sygdom, som alle øvrige lidelser. Personalemangel indenfor visse faggrænser i psykiatrien er en kendsgerning.

Læs også
Prins Henriks rolle har ikke været nem – men det undskylder ikke hans svigt i forhold til dronningen, monarkiet og befolkningen

 

De patienter, der er blevet “smidt ud” fra hospitalerne og plejehjem siden 1990, burde have haft et alternativt tilbud lige fra starten, men det fik alt for få. Det har givet anledning til bl.a. misbrugsproblemer.

 

Det drejer sig om hash- alkoholmisbrug og kriminalitet. Selvmordsstatistikken bevæger sig i en “svimmelhøjde”. Dødsfaldene er 10-20 år før “almindelige” mennesker.

 

Pårørendefamilierne opgiver “jobbet” som netop pårørende, fordi de selv bliver syge, mange med somatiske lidelser, men også psykisk sygdom “banker på” døren.  Skilsmisseprognoserne er er i familierne ligeledes mellem de højeste. Børn af psykisk syge, bliver påvirket af en uholdbar situation. Ligeledes “rammes” hele familien, og giver en usikker levevis.

 

Dårlig sammenhæng i behandlingen fra regionalt til kommunalt er på bristepunktet. Alle disse advarselssignaler har været kendt af systemet i alle årene, men alligevel er kursen ikke lagt om. `

Distriktpsykiatrien er et “fejlskud”, som ikke fungerer efter hensigten.

 

Manglen på DØGNÅBENE tilbud(hele året-alle dage) i landet´s kommuner.

 

Læs også
Ung kvinde vaklede ind i natbussen uden sko og penge – så besluttede chaufføren sig for at hjælpe hende på en helt uventet måde

Behandlingen svarer til, at patienter med så forskellige sygdomme som benbrud, mavesår og lungebetændelse, kun bliver behandlet på een og samme måde.

 

Der er mange forskellige psykiske diagnoser, som der skal behandles forkelligt, og med et veluddannet personale, der har gennemgået en faglig uddannelse.

 

Alt tyder på, at vore politikere og embedsmænd, har et kæmpestort behov for bedre information og bedre analyser, så det ikke kun er en standard sindslidelse, som alle patienter skal indordnes under, og medicineres efter.

 

Politikerne bør forholde sig til de reelle problemer og ikke blot vedblive med at fastholde en fejlslagen politik. Det kræver noget af politikerne, for at få psykiatrien ind på det rette spor. Det haster.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…