Efterlysning: Kan nogen give os et eksempel på, at TV har lavet et pågående, kritisk interview med Johanne Schmidt-Nielsen?

FT

Johanne Schmidt-Nielsen repræsenterer den yderste venstrefløj i dansk politik.

 

Det har bestemt ikke været nogen hindring for hendes adgang til TV. Tværtimod er hun en ekstremt hyppig gæst hos både DR og TV2/TV2 News.

 

Ser man TV2 News om morgenen, virker det helt forkert og mærkeligt, hvis Enhedslistens frontfigur en enkelt morgen slet ikke optræder.

 

Journalisterne interviewer hende med en overordentlig stor velvilje. Her er absolut ingen aggressive spørgsmål. Ingen afbrydelser. Intet forsøg på at stille hende til regnskab for noget som helst.

 

Derimod får hun frit spil til at sende en altid forarget talestrøm mod andre – det vil først og fremmest sige ”højrefløjen”, som hun ynder at kalde de borgerlige.

 

Hun har absolut ingen grund til at være vagtsom overfor intervieweren og dennes hensigter. Hun er tydeligvis helt afslappet i forvisningen om, at hun er blandt venner.

 

På Den Korte Avis er vi faktisk kommet til at diskutere, om vi nogen sinde har set et TV-interview, som virkelig gik til makronerne og stillede hende pågående, kritiske spørgsmål. Altså den slags spørgsmål, som falder tæt, når der er blå politikere på skærmen.

 

Man fornemmer sådan lidt en stemning af: ”Vi har bagt nogle af dine yndlingsboller, Johanne, vil du ikke have én?”

 

Vi vil derfor bede om læsernes hjælp bare for at have alt på det rene: Er der nogen, der kan erindre et eksempel på, at TV-journalisterne har udsat den meget venstreorienterede politiker for en kritisk granskning?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…