Tilhængerne sagde, at grænser uden kontrol ville blive en fordel – nu strømmer kriminelle rumænere i hidtil uset omfang ind i Danmark

Youtube

Det står nu mere og mere klart, at Danmark takket være Schengens åbne grænser og den danske velstand virker som en magnet på østeuropæiske kriminelle, der ikke blot nøjes med at røve og plyndre, men også begår voldtægter og andre seksuelle overgreb i stor stil.

 

Sidste år oplyste Rigspolitiet, at 27,4 procent af opklarede indbrud i danske hjem bliver begået af tilrejsende turister fra Østeuropa, primært rumænere, men nu viser tal fra Rigspolitiet, at rumænernes kriminalitet er langt mere omfattende end først antaget.

 

Fra 2009 og til og med 2014 er antallet af sigtelser, der er rejst mod rumænere, således steget fra 2.728 i 2009 til ikke færre end 10.214 sidste år, og de omfatter stort set hele straffeloven.

 

Det fremgår af et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Retsudvalg, og tallene stammer som nævnt fra Rigspolitiet.

 

Både økonomisk kriminalitet og narkohandel

Opgørelsen fra Rigspolitiet viser, at det især er på området økonomisk kriminalitet, rumænerne nu udfolder sig.

 

Således blev der i 2009 rejst 273 sigtelser for økonomisk kriminalitet. Det antal steg i 2014 til ikke færre end 3.112.

 

Ser man på nogle af de andre områder, hvor de tilrejsende rumænere primært udfolder sig, kommer tyveri ind på en andenplads fra 1.180 sigtelser i 2009 til 3.088 sigtelser sidste år.

 

Efter færdselsloven, hvor antallet af sigtelser mod rumænere steg fra 441 i 2009 til 2.149 sidste år, kommer indbrud på fjerdeplads med 368 sigtelser i 2009, og som steg til 964 sigtelser sidste år.

 

Ud over økonomisk kriminalitet er narkotika og smugling også et område, hvor rumænere for alvor er begyndt at udfolde sig i Danmark. I 2009 blev der således rejst 39 sigtelser på dette område. Det antal steg sidste år til 127 sigtelser.

 

Voldtægter og røverier

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Et af de områder, hvor stigningen i kriminaliteten procentvis har været stor, drejer sig om overgreb mod kvinder.

 

Således blev der i 2009 rejst seks sigtelser mod rumænere for voldtægt og anden form for seksuelle overgreb. Det antal var i 2014 steget til 27. Alene fra 2013 er der sket en stigning på ti tilfælde.

 

Antallet af røverier begået af rumænere nåede i 2014 ligeledes op på 27 mod ti i 2009, medens voldssigtelserne steg fra 36 i 2009 til 51 i 2014.

 

Luk grænserne send rumænerne hjem til afsoning

Hos Dansk Folkeparti kommer tallene helt bag på retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, som var initiativtager til at få oplysningerne bragt for dagens lys.

 

“Tallene er så voldsomme og markante, at der er tale om en eksplosiv udvikling, og det viser endnu engang, at det er alt for nemt at komme ind i Danmark,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og understreger:

 

“Det er os politikere, der har ansvaret for befolkningens sikkerhed, som på grund af de åbne grænser er blevet ladt i stikken. Det er også derfor, vi i Dansk Folkeparti går til valg på at få grænsekontrollen indført.”

Læs også
Tre modbydelige sager om voldtægt og drab har skabt international debat om indvandring og kriminalitet

 

Peter Skaarup påpeger i den forbindelse, at straffen for at begå kriminalitet i Danmark set med rumænske kriminelles øjne nærmest er en vittighed.

 

“Vi har jo tidligere på TV oplevet, hvordan en rumænsk strafafsoner i Nyborg Statsfængsel sad og sammenlignede sit ophold med et femstjernet hotel og ville opfordre sine landsmænd til at komme til Danmark og begå kriminalitet,” siger Peter Skaarup og fortsætter:

 

“Løsningen er selvfølgelig at sende de rumænske kriminelle til afsoning i deres hjemland, hvor forholdene er ikke så lidt anderledes. Men her sidder regeringen igen på hænderne og kan ikke smøle sig sammen til at få lavet de fornødne aftaler med den rumænske regering.”

 

Peter Skaarup oplyser, at han nu vil kalde justitsminister Mette Frederiksen (S) og skatteminister Benny Engelbrecht (S) i samråd om sagen. Sidstenævnte på grund af den markante stigning i økonomisk kriminalitet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…