Inden for en måned har min familie været udsat for 3 ’forbrydelser’ – det er nødvendigt med mere politi og mere kontrol ved grænserne

Colourbox

Voldskriminaliteten er steget, mens politikerne hævder, at den mindre form for kriminalitet er faldet, men som Detektor ville sige: Er det nu også sandt?

 

Tæller ’ubehandlede’ indbrud eller overfald ikke med i statistikken?

Skyldes den faldende kriminalitet, at småtingene ikke bliver anmeldt, eller at politiet ikke vil tage sig af sager under en vis grænse?

 

Jeg har hørt tale om ca. 10.000 kr. for tyveri.

 

For at skabe tryghed for borgerne skal der være flere betjente ’i marken’

Politiet skal have flere ressourcer, og overarbejdstimerne fra terroraktionen i februar bør udbetales. Politiet må også prioritere rigtigt – fx kan stærekasser erstatte betjente til at overvåge bilister.

 

I de gode gamle dage, hvor folk ikke behøvede at låse deres yderdøre, var der landbetjente i små byer eller landsbyer, og de kendte hver en borger i området og kunne vejlede, hvis en ung fyr var på vej ud i noget skidt.

 

I dag kunne man med held gøre det samme – og det er vist også anvendt til en vis grad men burde udbredes til flere af de såkaldt ’utrygge’ områder.

 

Det giver utryghed, når tyve har rodet i ens personlige ting

Vi har haft indbrud 2 gange i vort hus, hvor huset blev gennemrodet, og de særeste ting blev stjålet eller revet i stykker – som fx 1. dags kuverter med frimærker – som om tyven ikke vidste, hvad det var for noget.

 

Smykker og en del andre ting blev også taget + en skindhue fra Rusland!

 

Inden for en måned har min familie været udsat for 3 ’forbrydelser’

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Min mand fik stjålet sin pung på Strøget i København – mens vi gik og drøftede, at de mange konfirmander, der fejrede blå mandag, skulle passe på deres penge!!

 

Ugen efter var der indbrud hos min søn og svigerdatter, mens de sov ovenpå, og tyven tog værdigenstande som kreditkort o.a. Min svigerdatter var chokeret over, at der havde været folk i huset, mens de sov. Det har givet en utryghed, der er svær at komme af med.

 

Nogle dage efter måtte hendes to voksne sønner flytte fra deres lejlighed. De var blevet truet af en indvandrerbande, der mente, de havde stjålet deres narkopenge fra en postkasse i opgangen.

 

Selv om de begge er gode til kampsport, turde de ikke slå fra sig, da der så måske ville dukke flere bandemedlemmer op. Det blev derfor heller ikke meldt til politiet og først, da bandelederen havde fundet den rigtige tyv, kunne de vende tilbage til deres lejlighed.

 

Der bliver stjålet cykler, biler og endda landbrugsmaskiner, og det er jo ikke ting, man kan gemme i en håndtaske. Disse genstande ender måske i et østeuropæisk land – men kunne være stoppet ved grænsen, hvis der havde været grænsekontrol.

 

Kontrol er ifølge Schengen kun tilladt ca. 40 km fra grænsen, hvilket ikke er til megen nytte. Det svarer til at fjerne yderdøren fra huset.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Er alle EU’s borgere ikke lige for loven?

I Schengen er der regler om en ydre grænsekontrol rundt om EU, mens der ingen grænsekontrol skal være mellem EU’s medlemslande.

 

I dag er EU’s ydre grænser åbne for enhver, der kan krydse Middelhavet, mens man stadig ikke må kontrollere grænserne mellem EU’s medlemslande. Det er dog tilladt at føre grænsekontrol, hvis der fx er et vigtigt møde med prominente gæster fra FN eller EU.

 

Det kan undre, at almindelige borgere ikke kan komme ind under samme beskyttende regler som for prominente personer som Barack Obama og Angela Merkel.

 

EU overholder ikke Schengen med de lukkede ydre grænser men forlanger, at de åbne grænser mellem landene bevares. Privat kan man afvise ubudne gæster ved hoveddøren, men iflg. Schengen må et EU medlemsland ikke stoppe dem ved grænsen!

 

Skaber det tryghed?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…