De sagde nej til plakater, der kunne støde muslimer – men så satte politikerne hælene i

Denne plakat blev forbudt (Foto: Twitter)

De titusinder af parisere, som daglig benytter Metroen, kunne i går endelig på perronerne se plakater, der opfordrer til at støtte de kristne menigheder, som forfølges og myrdes i muslimske lande i Afrika og Nær-Østen. Men det holdt hårdt at få trafikselskabet RATP til at bøje sig.

 

I første omgang forsøgte selskabets direktør Pierre Morgin sig med et tilbud om at ændre teksten til “Støtte til velgørende arbejde i Østen” i stedet for  at reklamere for en velgørenhedskoncert til støtte for forfulgte kristne.

 

Det er tre præsters musikalske trio, som vil spille den 12. juni i koncertsalen Olympia på Boulevard Madeleine, og overskudet fra billetsalget vil ubeskåret gå til støtte for de kristne menigheder, der forfølges som “vantro”.

 

Metro-direktørens motivering for at afvise den oprindelige plakattekst gik ud på, at en offentlig institution har pligt til at være neutral i religiøse stridigheder i henhold til den lovbefalede verdslighed.

 

Regeringschefen sagde fra 

Erklæringen vakte harme hos katolikker og politikere fra højre til venstre fløj.

 

Det afgørende stød blev sat ind af regeringschefen Manuel Valls, der i en twitter opfordrede RATP til at “afblæse den formålsløse debat og i stedet støtte ofrene for mørke kræfters terrorisme”.

 

Imam vil have 4000 moskeer

En anden religiøs debat fortsætter, da formanden for Unionen af muslimske organisationer i Frankrig Dalil Boubakeur fastholdt kravet om at få fordoblet antallet af moskeer til mindst 4.000.

 

Staten vil under henvisning til verdslighedsloven ikke betale, og staten forbyder finansiering fra udenlandske stater som Kuweit og Saudi-Arabien.  Hvor skal pengene så komme fra til byggerierne og lønninger af et par tusind nye imamer? I går pegede man i muslimske kredse på private indsamlinger og afgifter på halalslagtet kød.

 

Boubakeur uddybede sit krav med henvisning til, at Frankrigs 38 millioner katolikker har 45.000 kirker.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…