Grækenland vil hævne sig på EU ved at åbne for enorme strømme af flygtning og terrorister til det øvrige Europa

Grækenland nåede ikke til enighed under weekendens møde med sine tre kreditorer Europa-kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond. En konkurs er nu nært forestående. Hvis det sker, vil en såkaldt Grexit følge:

 

Grækenland vil blive nødsaget til at forlade Eurozonen og gruppen af 19 EU-medlemsstater, som har Euroen som fælles valuta. Ifølge EU-traktaterne betyder exit fra Eurozonen automatisk, at Grækenland også er nød til at træde ud af EU.

 

Grexit vil sandsynligvis føre til økonomisk og politisk uro i Grækenland, som med sin placering på grænsen til en stadig mere ustabil del af verden, er strategisk vigtig.

 

Nye muligheder for Islamisk Stat

Grækenland ligger ved Middelhavet, mindre end 350 km nord for den Libyske kystby Derna, som er en højborg for de islamistiske terrorister i Islamisk Stat. Det var her Islamisk Stat halshuggede 21 koptiske daglejere tilbage i februar, og det var her Islamisk Stat lovede at erobre Europa. Truslen mod Grækenlands østlige grænser vil således blive stærkt forøget.

 

Grækenland er ved at blive oversvømmet af illegale indvandrere, som ankommer fra Tyrkiet ad søvejen. Menneskesmuglere har hver dag i juni transporteret mellem 650-1000 mennesker i både fra Tyrkiske havne og til Grækenland. I januar afslørede Islamisk Stat, at man har smuglet terrorister ind i Europa, ved at gemme dem blandt indvandrerne som skibes ud fra Tyrkiet.

 

Grækerne vil lade asylansøgerne strømme videre til det øvrige Europa

Hvis Grækenland forlader EU, er det højst usandsynligt, at man vil forsøge at forhindre illegale indvandrere i at rejse videre mod Europa. Tværtimod. I marts lovede forsvarsminister Panos Kammenos at oversvømme resten af ​​Europa med indvandrere, hvis EU lader Grækenland gå konkurs.

 

“Hvis Europa efterlader os i krise, vil vi oversvømme det med indvandrere, og det vil være endnu værre for Berlin, hvis der i bølgen af ​​millioner af økonomiske indvandrere vil være jihadister fra Islamisk Stat,” siger den græske minister og fortsætter: ”Alle nyankommne til Grækenland, vil få papirer, så de kan tage direkte til Berlin.”

 

Et problem for NATO

Grækenland er medlem af NATO. Men hele verden kunne altså høre, hvordan en forsvarsminister i et NATO-land truede alle de andre NATO-medlemmer med, at slippe islamiske terrorister løs på dem.

 

En græsk exit fra EU vil ikke kun betyde et brud med de vestlige europæiske naboer, som alle er medlemmer af NATO, men det vil sandsynligvis også påvirke hele det atlantiske partnerskab. Det vil føre til en magttomrum i det sydøstlige hjørne af Europa, som Rusland vil være ivrige efter at udfylde.

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

 

Den græske premierminister Alexis Tsipras var for nylig i Moskva for at underskrive en gasaftale med den russiske præsident Vladimir Putin. Aftalen gør det muligt for russerne at bygge en naturgasledning gennem Grækenland, som vil forsyne Europa med russisk gas.

 

Rusland øjner nye muligheder

Konstruktionen af ​​rørledningen vil ikke blot skabe 20.000 nye arbejdspladser i Grækenland, men Rusland vil også betale Grækenland mange millioner dollars hvert år i transitbetalinger. I omtalen af aftalen om rørledningen, sagde Putin til de internationale medier, at han ikke så nogen støtte til grækerne fra EU.

 

Der er også rygter om, at Athen overvejer at tillade Rusland at benytte græske militærbaser. Rusland udvider militært i Sortehavet og den østlige del af Middelhavet. Grækenland kan også tjene som base for, at russerne styrker deres position på Balkan. Hvis Grækenland skulle vende ryggen til NATO, kunne det blive en geografisk sammenhæng mellem Rusland og dets Balkan vasal, Serbien – en proces, der vil forbinde de tre kristen-ortodokse nationer Rusland, Serbien og Grækenland.

 

Men russerne er ikke de eneste, der nøje følger begivenhederne i Grækenland og håber på geopolitiske fordele. Kinas indflydelse i Grækenland har også været støt voksende. Det kinesiske statsejede Cosco Group købte for nylig containerterminalen i Grækenlands største havn, Piræus. Havnen blev privatiseret efter krav fra EU. Kineserne forhandler i øjeblikket med den græske regering om at erhverve en endnu større del af Piræus.

 

Både Rusland og Kina er ivrige efter at styrke deres position i Grækenland, hvis det betyder at vende ryggen til Europa og NATO. Konsekvenserne af Grexit vil ikke kun være økonomisk. De strategiske implikationer er mindst lige så vigtigt, og vidtrækkende.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Artiklen er skrevet af Peter Martino for Gatestone Institute og oversat til dansk med tilladelse fra GI. Oversættelse: Den Korte Avis

 

http://www.gatestoneinstitute.org/6071/grexit-consequences

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…