De har fået afvist deres asylsag, nu bor de i et flot parcelhus

Colourbox

Syriske Tamam Al-Rifai og hans familie er flygtet fra Syrien via Libanon til Italien og herefter videre til Danmark.

 

Familien lod sig registrere i Italien, men efter en enkelt nat på madrasser i det fri beslutte familiens overhovedet, at det var bedre at rejse videre nordpå.

 

”Jeg valgte Danmark, fordi jeg mente, det var et godt sted til børnene. Et godt liv. De ville få en god uddannelse. Det var derfor, jeg forlod Italien,” siger han til DR2.

 

Tamim Al Rifai fortæller også, at i Italien er der ikke undervisning til børnene og der er ingen lægehjælp. Måske kan man få hjælp i seks måneder og bagefter skal man klare alting selv, siger han. (DR2)

 

Nu har familien været i Danmark i 2 år. De har fået afslag på asyl og besked på at rejse tilbage til Italien, hvor de er registreret. Men det vil familien altså ikke, fordi de ikke mener, at der er nogen fremtid for dem i Italien.

 

Præcedensdom redder familien

Imidlertid er familien i den ”heldige” situation, at en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ser ud til at redde dem.

 

I november 2014 afgjorde domstolen, at en afghansk familie med 6 små børn ikke kunne sendes tilbage til Italien. Italiens asylsystem var nemlig allerede dengang så belastet, for ikke at sige brudt sammen, at man ikke kunne garantere, at familien forblev samlet hvis de vendte tilbage til Italien. Desuden er mange af landets asylcentre præget af vold og druk.

 

Så den afghanske familie forblev i Schweitz.

 

Efter dommen i november 2014 forelagde familien Al Rifai derfor også deres sag for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, for hvis den afghanske familie ikke kan sendes tilbage til Italien, så kan de som syrisk familie vel heller ikke?

 

Men afgørelsen lader tilsyneladende vente på sig. Indtil videre har Al Rifais familien ventet et år.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Og da den tidligere regering åbnede op for, at asylansøgere kunne flytte ud af asylcentrene, rykkede familien Al Rifai til et dejligt lyst og moderne parcelhus med garage, velholdt stor have og flagstang.

 

Ægteparret Al Rifai har tre børn og der er rigeligt plads til dem alle i det nye hus.

 

Tør regeringen gå imod Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol?

Domstolen har anvendt konventionens Artikel 3 som forbyder tortur, samt “umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf”.

 

Man må sige det er en meget bred fortolkning af en konkret sammenhæng som omhandler toturofre og politivold.

 

Italien er selvsagt under voldsomt pres pga den igangværende folkevandring, men det er retfærdigt at stemple Italiens asylsystem som umenneskeligt og nedværdigende.

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

Det ser ud som om, man ikke kan få sig selv til at sende asylansøgere tilbage til land hvis det pågældende lands system ikke er på samme høje niveau som det eksempelvis er i Schweiz eller Danmark.

 

Med dét i mente kan Nordeuropa nok forvente, at et stigende antal børnefamilier vil søge om asyl i Danmark også selvom de har ladet sig registrere i et andet land.

 

Indslaget på DR Deadline kan ses HER.

 

Domstolens afgørelse i november 2014 omtales HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…