Danskerne betaler dobbelt så meget for el som franskmændene – hvorfor er det ikke et topemne i valgkampen?

Colourbox

Vindmøller til havs og til lands er ikke et topemne i valgkampen, selv om det skulle være oplagt for blå blok at spørge til, hvorfor danske husstande skal brandskattes for at finansiere de radikale og andre røde og grønne politikeres våde drømme om vedvarende energi.

 

En fransk journalist, den 45-årige Axel de Tarlé med speciale i økonomi leverer et grydeklart manuskript til oppositionen i den danske valgkamp til belysning af hvor dyrt det er for danske forbrugere at betale for strøm, der ud over prisen pr. kilowatttime er belagt med moms, leje af målere og afgift for forsyningssikkerhed.

 

– Eurostat (EU’s statistiske bureau) har netop offentliggjort en liste over priserne for elektricitet i de forskellige europæiske lande, påpegede Axel de Tarlé i forgår i Journal de Dimanche, og her er endelig et område, hvor Frankrig er ultra konkurrencedygtigt med EU’s billigste priser.

 

I Frankrig betaler man hvad der svarer til 1.28 kr. pr. kilowatttime – i Danmark betaler forbrugeren ca. 2.50 kr. for det samme.

 

Man kunne tilføje, at Frankrigs elproduktion ikke bidrager til klimatisk overopvarmning, da 80 procent stammer fra kernekraftværker.

 

Og at ydermere omkring ti procent af den franske produktion af elektricitet eksporteres til gavn for nedbringelse af underskuddet på betalingsbalancen.

 

Det med atomkraftens gavnlige indflydelse på nationalproduktet er måske en væsentlig grund til, at oppositionens kandidater går på kattepoter, da den renlige atomkraft er lagt for had siden de folkelige kampagner mod Barsebäck.

 

Men til gengæld er der ingen grund til at holde sig tilbage med at påpege Eurostats opgørelse af økonomien i offshore vindmølleparker. Vindmøllerne i Vesterhavet, Kattegat og Øresund producerer elektricitet til 200 cents pr. megawattime.

 

Det er den svimlende overpris, danske forbrugere tvinges til at dække ind.

 

Hvad vindmølleparkerne betyder for klimaets “renhed” belyser Axel de Tarlé med, at der må tages kulfyrede elværker i brug, når det ikke blæser. Dermed bliver den rene energi, som tyske og danske husholdninger betaler så dyrt for, ikke bare dyr, men også beskidt.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…