Den første måling, der viser, hvad muslimer siger til terroren i Europa, er rystende læsning

You Tube

 

 Briterne er chokerede over måling der viser hvor mange muslimer som har en vis sympati for motiverne bag terrorangrebet mod Charlie Hebdo

 

En ny meningsmåling tegner et opsigtsvækkende billede af britiske muslimers holdning til et terrorangreb som det, der ramte Charlie Hebdo i Paris. (ComRes/BBC Radio 4)

 

Mere end hver fjerde, 27 procent, af de adspurgte er enige i udsagnet: ”Jeg har en vis sympati for motiverne bag angrebene på Charlie Hebdo i Paris”.

 

Der lever næsten tre millioner muslimer i Storbritannien. Omkring 800.000 britiske muslimer deler altså ifølge målingen denne holdning.

 

Hver tiende, knap 300.000, siger rent ud, at Charlie Hebdo fortjente at blive angrebet.

 

80 procent finder det dybt krænkende, at man bringer billeder, der forestiller profeten Muhammed. De mener altså overhovedet ikke, at man bør tegne ham, og accepterer det ikke som en del af ytringsfriheden.

 

Mere end hver tredje siger da også, at de generelt forstår motiverne hos dem, der gennemfører angreb i islams navn, fordi deres religion er blevet krænket.

 

Målingen fortæller noget om, hvor stærk modsætningen er mellem det verdslige demokratis ytringsfrihed og muslimers ønske om, at samfundet skal indrette sig efter deres religion.

 

Hver femte muslim: Det vestlige samfund og islam er uforenelige

8 procent siger, at de kender muslimer, som har stærk sympati for dem, der kæmper for Islamisk Stat og al-Qaeda.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Endnu et bemærkelsesværdigt tal: Hver femte britiske muslim, 20 procent, mener, at det vestlige liberale samfund aldrig kan blive foreneligt med islam.

 

Hver tredje ønsker, at deres børn skal gå i en muslimsk skole.

 

Næsten alle de adspurgte siger imidlertid, at de føler sig britiske, og at de mener, at muslimer skal følge britisk lov.

 

Men meningsmålingen viser med al tydelighed, at mange muslimer præges af en stærk modstand mod det verdslige, liberale samfunds værdier – herunder pluralisme og vidtrækkende ytringsfrihed.

 

De identificerer sig med islams regler for, hvordan samfundet bør indrettes. For mere end en fjerdedels vedkommende endda i en sådan grad, at de udtrykker en vis sympati for motiverne bag et islamistisk terrorangreb.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…