Jonna Vejrup skrev et personligt brev til præsident Obama om de ting, han gør forkert – læs brevet her

Wikimedia Commons

Præsident Barack Obama

Det Hvide Hus

1600 Pennsylvania Ave. NW

Washington, DC 20500, USA

 

Kære Præsident Barack Obama

En bedre aftale med Iran og en bedre klimaplan

Atomaftalen med Iran – for at gøre verden mere sikker – kunne have været en bedre aftale, hvis Iran brugte thorium i deres kraftværker i stedet for uran, da thorium ikke kan bruges til bomber. Ud over uran har Iran store mængder thorium – ca. 30.000 t – hvilket er 20. største thorium ressource i verden. USA er nr. 6 med ca. 434.000 t thorium. Grønland nr. 14 med 86.000 t thorium.

 

Thorium energi er på vej i mange lande. Thor Energy A/S i Norge producerer allerede energi fra thorium. Udviklingen af thorium kernekraft begyndte i Oak Ridge Laboratoriet i Tennessee men blev stoppet i 1973 af præsident Nixon, som foretrak uran, der også kunne bruges til bomber. Det var under den kolde krig. Nu er thorium på vej i Kina, Indien, Sydafrika og også i USA og mange andre lande (www.itheo.org). I Danmark arbejder en gruppe forskere på en thorium waste burner, der vil kunne anvende det gamle uranaffald – men foreløbig sker det på privat basis.

 

Der er mere thorium ressourcer i verden end kul, olie, gas og uran tilsammen – globale thorium ressourcer til mere end 1000 år, så hvis man gjorde en fælles indsats, kunne thorium blive indført overalt for at reducere udledningen af CO2 og hjælpe med at bremse den globale opvarmning.

 

Den nye historiske klimaplan annonceret fra Det Hvide Hus kan kun blive historisk, hvis den inkluderer familieplanlægning og thorium energi – langt mindre problematisk end uran mht. affald.

 

  1. Den globale befolkning vokser med ca. 80 mio. mennesker hvert år, hvilket resulterer i mere forurening og mere CO2 i atmosfæren. Der er samtidig årligt ca. 80 mio. uønskede graviditeter, hvilket resulterer i uønskede børn, som mange fattige familier ikke kan brødføde – hvilket igen resulterer i flere flygtninge!
  2. Forskning og udvikling af thorium energi begyndte i USA, men Kina og Indien er nu foran i deres udvikling af thorium energi. Vil de overhale USA?

 

Såkaldt vedvarende energi som sol og vind leverer kun halvdelen af tiden og har hele tiden brug for backup af kul eller olie – og kan kun supplere. Vedvarende energi er ustabil og dyr med skyhøje energiafgifter, så fattige familier fx i England ofte stiller sig spørgsmålet: Varme eller mad?

 

Et lignende spørgsmål kunne stilles i Kenya, hvor man sætter vindmøller op bl.a. i et naturområde, der er hjem for mange indfødte, der lever ’af landet’. Under besøget i Deres fars hjemland må spørgsmålet om energi være diskuteret, og ustabil og meget dyr vind energi vil ikke hjælpe på Kenyas økonomi. Indfødte må flytte, mens vindmøllernes investorer profiterer. Solenergi er bedre, men ren, stabil thorium energi kunne blive et mirakel for et fattigt land.

 

Læs også
USA støtter Israel mod EU

På den kommende klimakonference i Paris til december bør både familieplanlægning og thorium energi diskuteres – ellers vil det blive endnu en nyttesløs konference, hvor man igen kun taler om tilpasning (adaptation) og afhjælpning (mitigation). Verden har brug for løsninger i stedet for snak – og der skal handles nu.

 

Læs vedlagte bog RED jorden (eller www.global-alarm.dk), hvis De vil hjælpe med at redde jorden.

 

Med venlig hilsen

Jonna Vejrup Carlsen

Langelinie Allé 5, 3.3, DK-2100 København Ø

 

Eng. udgave findes på www.global-alarm.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…