Video: Passagerer fanget på en færge, som asylansøgere på en græsk ø prøvede at kapre

Konflikterne og sammenstødene i kølvandet på folkevandringen vokser for hver dag. Lige nu hører man mest omCentraleuropa og Balkan-ruten. Men problemerne vokser overalt.

 

Fredag morgen skete et voldsomt sammenstød på den græske ø Lesvos.

 

Tusindvis af asylansøgere fra Tyrkiet er i løbet af sommeren nået frem til den græske ø Lesvos. Men mange af dem kan ikke komme derfra. I hvert fald ikke så hurtigt, som de gerne vil. Der er slet ikke kapacitet nok på færgeforbindelsen til Piræus på fastlandet. Omkring 1000 sidder fast i Mitilene, havnebyen på Lesvos.

 

Fredag morgen besluttede de at tage sagen i egen hånd. De bevægede sig samlet mod havnen med det formål at kapre en færge for at blive sejlet til det græske fastland.

 

Athen, Athen råbte de mange asylansøgere, som især kom fra Afghanistan. De stormede Blue Star 1 færgen, som lå i havnen. Besætningen hævede landgangen. De betød at hundrede af almindelige passagerer blev fanget på færgen.

 

“Situationen er ude af kontrol”, siger øens borgmester, som har oplevet noget lignende flere gange.

 

Hvor længe holder diget?

 

Kystvagten, de græske politi og militæret kæmpede i fællesskab for at slå oprøret ned og befri færgen:

 

Her er en længere optagelse, hvor man kan se et stort antal meget voldelige og aggressive unge mænd kæmpe mod det græske politi:
Læs mere her:
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…