Video: Den enorme folkevandring fra Mellemøsten fortsætter – det giver voldsomme sammenstød på vejen op gennem Europa

Den enorme folkevandring fra Mellemøsten og Afrika ind i Europa fortsætter. Efterårets storme dæmper ind imellem tilstrømningen. Men kun nogle dage.

 

Fra januar til december er der kommet 722.000 mennesker over Middelhavet ind i Grækenland. Til sammenligning var hele tilstrømninge i 2014 på knap 25.000.

 

Og tilstrømningen har været voksende gennem 2015. Alene i oktober måned var tallet på 217.000.

 

Makedonien

Makedonien er et af de lande som har mærket mest til folkevandringen fra Mellemøsten og Afrika op gennem Europa. De tusindvis af asylansøgere som lander i Grækenland søger næsten alle gennem Makedonien på deres vej til Tyskland og andre Nordeuropæiske lande.

 

Nu er Makedonien ved at bygge et hegn på grænsen til Grækenland. Det er ikke for at stoppe folkevandringen, men for at få bedre kontrol. Det sker blandt andet ved at sikre, at alle passere over grænsen ved grænseovergangene.

 

Det vil nogle af de mange asylansøgere ikke acceptere. De angriber hegnet og de betjente som holder vagt ved hegnet. Det er især ret aggressive og voldelige unge mænd, som kaster mange sten efter betjentene. En af dem råber “Allahu Akbar” som betyder “Allah er størst”.

 

Omkring 20 betjente og 20 asylansøgere blev sårede under sammenstød søndag:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…