Alle retter sig op, da nationalsangen bliver afspillet – bortset fra én, som har travlt med noget helt andet

I lørdags fandt den årlige middag sted for korrespondenterne i Det Hvide Hus. Det er her, præsidenten holder en tale, der gerne skal være spækket med morsomme – herunder selvironiske – bemærkninger. Som man måske har set på TV, fulgte præsident Obama denne tradition.

 

I forbindelse med arrangementet afspilles den amerikanske nationalsang, The Star-Spangled Banner.

 

Man ser på billedet, hvordan de tilstedeværende retter ryggen og lægger hånden på hjertet, som det er amerikansk skik.

 

Der er dog én undtagelse. Mens de andre tilstedeværende holder stilen, står en kvinde fuldstændig uanfægtet og taster løs på sin smartphone.

 

Hun tror hun stå upåfaldende i mørket. Hun kan ses på billedet i midten i den  hvide kjole:

 

Det har udløst en bølge af forargelse i USA, og straks gik den vilde jagt ind for at finde ud af, hvem den kvinde var, der udviste en sådan mangel på respekt.

 

Nu er det afsløret. Hun hedder Helena Andrews og skriver kommentarer i den berømte avis Washington Posts netudgave.

 

Hendes forklaring har ikke gjort kritikken mindre

Andrews har været nødt til at rykke ud med en forklaring på sin provokerende brug af mobilen midt under nationalsangen. På Twitter skriver hun, at hun var i færd med at tage noter, ”fordi det er 2015” – dvs. at der er præsidentvalg.

 

At dømme efter reaktionerne på Twitter er der dog mange, der mener, at det bestemt ikke er nogen gyldig undskyldning.

 

Læs også
USA støtter Israel mod EU

De er forargede over, at trangen til at hænge over sin smartphone nu også får lov til at ødelægge den højtidelighed, som traditionelt er forbundet med nationalsangen.

 

Nogle af Helena Andrews’ kritikere noterer sig, at det er en skribent fra en forholdsvis venstresnoet avis (liberal i amerikansk forstand), der demonstrerer sin manglende respekt for nationens musikalske samlingspunkt.

 

Som én bemærker på Twitter: ”Det er ligegyldigt, om det er 2015, patriotisme er stadig vigtig!”

 

Måske vil Helena Andrews en anden god gang være mere varsom med at skrive på mobilen under nationalsangen. Men der er grund til at frygte, at folk med tiden også vil blive travlt optaget af telefonen under højtidelige stunder som denne.

 

Man har hørt om nyfødte børn, der forsømmes af mødre, som har travlt med at sende sms’er og billeder. Så kan det samme vel ske med nationalsangen. Eller kan der komme en modreaktion?

 

(The Blaze)

Læs også
Donald Trumps nye skattelettelser er godt nyt for verdensøkonomien
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…