Alle verdens flygtninge kan ikke komme til Europa, så derfor må problemet med folkevandringen tackles helt anderledes

Wikimedia Commons

Den nuværende flygtningekrise vil forhåbentlig snart slutte, men antallet af flygtninge i verden vil ikke blive mindre.

 

Afrikas befolkning fordobles måske, og klimaændringer vil resultere i færre dyrkbare landbrugsarealer.

 

I Yemen er der borgerkrig – 7 mio. er ved at dø af sult, og landets 25 mio. indbyggere lever i fattigdom og har ikke penge til en menneskesmugler eller en billet til EU.

 

Krigen i Syrien har varet i næsten 5 år, og en løsning er ikke lige om hjørnet, så de millioner af syrere, der er blevet bombet ud af deres hjem, kan risikere at skulle leve i en flygtningelejr flere år endnu. 5 år er længe at have et liv stående på standby, så livet i en flygtningelejr bør være så normalt som muligt, så børn kan fortsætte deres skolegang og de voksne deltage i aktiviteter.

 

Jeg har ikke selv været i en flygtningelejr, men i 1945 stod jeg ved hegnet udenfor en lejr i Oksbøl i Vestjylland, hvor tusindvis af tyskere var ’opbevaret’ og klar til hjemsendelse efter krigen. De havde en meget trist tilværelse, men de overlevede. I dag må det kunne gøres bedre.

 

I krigens nærområder kan der oprettes byer af containere eller skurvogne, som dem Saudi Arabien har doneret, hvilket ville være bedre end de nuværende telte. De er billige at konstruere og lette at flytte til andre områder, hvor der er behov i forbindelse med naturkatastrofer og nye konflikter.

 

Flygtningebyer kan blive mere eller mindre selvforsynende

I containerbyerne kunne der produceres fødevarer ved hjælp af hydroponik – en form for by-landbrug med brug af næringsvæske i stedet for jord, uden brug af pesticider og med genbrug af spildevand. Kartofler kan dyrkes i en spand, og hvorfor ikke holde høns og geder i en lejr? Det kunne beskæftige folk og skaffe mad. Jeg har før givet en ged til Afrika og kan gøre det igen!

 

På Eleuthera øen i Bahamas har jeg besøgt et forskningscenter, hvor man gennem mange år har forsket i fødevarer i bassiner ovenpå hinanden, hvor fisk og planter gøder hinanden og begge ender som føde. Man har forsøgt at lave små huse med naturlig aircondition ved åbninger foroven osv.

 

Fodboldklubber i Danmark kan donere brugte fodbolde til børns aktiviteter

I dag sidder folk ofte apatiske i lejrene – mennesker, der har arbejdet hele deres liv.

 

Læs også
Syrisk mand ville have en lægeerklæring – da lægen sagde nej, blev han slået ned

Kvinderne bør lære om familieplanlægning – børn skal i skole og mænd kan hjælpe med fødevareproduktion.

 

Der kan oprettes en internetcafe til kommunikation og studier. Elektricitet kan komme fra solceller.

 

Hjælp kvinderne med familieplanlægning

Efter det 2.-3. barn må kvinderne i en flygtningelejr gå i evig angst for igen at blive gravide, da det vil forværre familiens situation, og jeg vil med glæde donere et månedligt beløb til prævention.

 

Det kunne hjælpe til at bremse befolkningstilvæksten, der går ud over miljø, klima og biodiversitet. Jeg betaler i forvejen 100 kr. om måneden til en orangutang i Borneo, så arten ikke skal uddø, og jeg har fulgt Nody gennem skovbørnehave, -skole og -universitet, til han igen skulle ud i naturen.

 

Det er nødvendigt, at FN bruger sin neutrale autoritet til at stoppe krigen i Syrien, hvor flere aktører bekæmper hinanden. De stridende parter må til forhandlingsbordet – man kan ikke bombe sig til fred.

 

Man forbløffes over verdens ondskab, men hvis den sekulære regering med Assad skal ofres, kan man risikere, at de kristne i Syrien vil blive dræbt, da man tror, de støtter Assad regimet.

Læs også
For første gang siger en politisk leder direkte: ”Flygtninge får mere end pensionister – det skal laves om”

 

FN bør løse konflikterne i verden. Ved bistandshjælp skal der laves kontrakter med politiske ledere om god regeringsførelse – samt familieplanlægning. Pengene skal gives og bruges med omtanke, da de tages fra midler til børnehaver, skoler, ældrepleje, hospitaler o.a. i donorlandene.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…