Vintervin til kuppriser

________

Kup på
vinhylden
________

 

Vinteren har vist sit grimme ansigt, men inden for i butikker og supermarkeder afløses kulde af glæde over de gode kroner, der er at spare på de gode dråber på vinflaskerne. Konkurrencen blandt de handlende er hård, mens vi forbrugere forkæles med et prisniveau, der åbner op for udforskning af god kvalitetsvin fra områder, som, vi før måske har syntes, lå over, hvad vi havde tænkt os at spendere. Men sådan er det: Den enes nød, er den andens brød. I ugens Kup er der stor spredning både i priser og oprindelse.

 

Maison Gabriel Meffre, 2012 La Châsse, Blason d’Or, Costières de Nîmes AOP, Frankrig – Normalpris 69,95 – tilbudspris i Kvickly 39 kr. Vinen, der er lavet som en hyldest til sybaritten Clement VI, er yderst elegant og let at drikke, selvom den er fremstillet på tunge druer som Syrah, Grenache, Cinsault og Carignan. Prøv den til kraftige sammenkogte retter.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

 

Di Majo Norente, 2010 Contado Riserva DOC, Molise, Italien – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. ved køb af 6 flasker i SuperBest. Vinen er fremstillet på druen Aglianico i den sydligste region i Mellem-Italien, Molise, og støder op til Abruzzo langs Adriaterhavskysten. Det er et superkøb med et væld af krydrede oplevelser, der smyger sig udfordrende omkring smagsløgene. En oplevelse fra et næsten ukendt vinområde.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.vinikassevis.dk

 

Azienda Agricola la Torretta, 2011Enne, Salento Igt, Apulien, Italien – Kampagnepris 115 kr. Vinen er fremstillet på egnsdruen Negroamaro fra vinstokke på op til omkring 60 år og fremstår her som en meget frugtig vin med herlig smag af solbær og kirsebær, der omkranses af et hint af vanilje og ristede nødder.  Frugtpræget skyldes, at vinen aldrig har været i berøring med træ, men udelukkende er vokset op i ståltank og i flaske.

Importør: Carlo Merolli, Virum. www.carlomerolli.dk

 

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Domaine Tourbillon, 2012 Plan de Dieu, Côtes du Rhône Village AP, Frankrig – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 72 kr. Denne sublime vin er lavet af Benjamin Tourbillon, som startede vinbruget i 2011 med 5 hektarer. Nu råder han over 32 ha. i fem forskellige appellationer, nemlig Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Côtes du Rhône Village Plan de Dieu, Côtes du Rhône og Vin de Pays de Vaucluse. Hans formidable evner til at lave fremragende vin bunder i familietraditioner.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

 

Vinoquel – Vinhos Oscar Quevedo, Porto Quevedo Special Reserve, Duoro-dalen, Portugal – Normalpris 175 kr. – tilbudspris 149 kr. En god tawny portvin med en fænomenal smag af valnødder kan man drikke året rundt. Oven på en rask gåtur og røde kinder vækker et glas eller to de slumrende livskræfter til live igen. Denne udgave kommer fra det lille familieejede gårdbrug Quinta de Alegria, hvor man tager sig tid og ro til at fremstille kvalitet.

Importør: Haller Vine, Middelfart. www.vinogvin.dk

 

Casas del Bosque, 2012 Pinot Noir Reserve, Casablanca Valley, Chile – Kampagnepris 49,95 kr. Det er forbavsende, hvad man kan få af god vin, der er produceret på Pinot Noir-druen i de oversøiske lande som denne udgave. Den er måske ikke så tung som sine europæiske søstre, men elegance og friskhed mangler ingenlunde. Tværtimod – et fuldendt eksempel på en koldklimavin.

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

 

Angelo Rocco & Figli, 2010 Supremasso, Sicilia IGT, Sicilien, Italien – Kampagnepris 139,95 kr. Vinen er lavet af den danske vinmager Peter Vinding-Diers, der bor og dyrker vin på Sicilien. Han har stukket Cabernet, Shiraz og Petit Verdot druer sammen og opnået et utroligt aromafyldt resultat, hvor kirsebær og solbær er dominerende. Den er en excellent ledsager til Middelhavsmad.

Importør: AMKA, Randers, der på tlf. 8641 9600 oplyser om nærmeste forhandler. www.amka.dk

 

Sarl Yves Gras, 2010 Santa Duc Les Plan, Vin de Pays de Vaucluse, Rhône-dalen Frankrig – Normalpris 69,75 kr. – tilbudspris 59,75 kr. ved køb af 12 flasker. Vinen er en dejlig landvin til hverdagsbrug produceret af hovedsagelig Grenache-druer fra marker rundt om Gigondas.  Den har en klassisk duft af mørke bær og friske krydderurter som går igen i smagen. Passer stort set til alt i det danske køkken.

Importør: Bichel Vine, Hjortshøj. www.bichel.dk

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Steenberg Vineyards, 2011 Klein Steenberg, Constantia, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 119,75 kr. – tilbudspris 69,75 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er stukket sammen af Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc druer og vinificeret således, at de gode dråber med den typiske sydafrikanske brændte smag kan drikkes med stor fornøjelse uden store dikkedarer her og nu. Den Bordeauxagtige smag af både cigarkasseduft og cedertræ hænger ved i smagsløgene lang tid efter hver slurk.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

 

Bodegas Sierra Norte, 2011 Pasión de Bobal, Utiel-Requena DOP, Valencia, Spanien – Normalpris 109 kr. – Tilbudspris 99 kr. Normalt er vinene fra Utiel-Requena ret ligegyldige bulkvine, men det gælder ikke dette vinhus. Her dyrkes druerne økologisk, og sammen med rettidig omhu giver det en fremragende, silkeblød og meget rank vin, som udelukkende er lavet på druesorten Bobal.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Bodega San Mamés, 2010 Doble R Crianza, Ribera del Duero DO, Burgos, Spanien – Normalpris 125 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af 6 flasker. Denne kraftige, men samtidig elegante vin er lavet af Tempranillo druer på et 250 avler stort kooperativ. Duften af kirsebær strømmer ud af glasset, og smagen er lang og intens. Sammen med en hjemmekogt oksekødssuppe er den lige sagen.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…