Vinen fra Djævelens Kælder

 

 

_______

De Gode
Dråber
_______

 

I denne og i de kommende par uger sætter Coop-butikkerne Fakta, Kvickly og SuperBrugsen vinøst fokus på Chile og deres leverandør, Viña Concha y Toro, som i al beskedenhed med sine mere end 9500 hektarer vinmarker i de førende chilenske vinområder er verdens tredjestørste og Sydamerikas største vinproducent samt leverandør af 25 pct. af Chiles samlede produktion af vin. Importlandenes antal er imponerende 135 over hele kloden.

 

 

Prisen på de forskellige vine, som er på tilbud i uge 10, 11 og 12, er utroligt favorable, og selvom de fleste giganter inden for vin sjældent er kendt for nævneværdig kvalitet i deres masseproduktion, så holder Concha y Toro et forbavsende højt niveau – selv Faktas tilbudsvin i uge 10, 2012 Frontera Merlot til 30 kr., er en præsentabel dagligvin, som ingen kan udsætte noget på. Der er god valuta for pengene.

 

Grundlagt 1883

Vinhuset blev grundlagt i 1883 af Marqués Don Melchor de Concha y Toro, der som den første hentede et større udvalg af forskellige vinstokke fra Frankrig til Chile for at fremstille kvalitetsvine. Det gav pote, og i dag råder firmaet over 12 vingårde, som tilbyder vin på alle niveauer lige fra den populære Frontera til ikonet Don Melchor Cabernet Sauvignon.

 

 

 

Djævle-vin

Flagskibet er Casillero del Diablo-serien, som både omfatter vine på Carmenère, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir druer, og den topper internationalt med utallige udmærkelser som ”best buy/best value”.

 

Til denne mærkevin, hvis navn oversat betyder ”Djævelens Kælder” knytter sig en morsom historie fra årene før 1900. Rygterne om markis‘ens gode vin på de franske druer spredtes hurtigt, og langfingrede personager brød jævnligt ind i kælderen i den ejendom, som familien havde boet i siden 1718, og forgreb sig på flaskerne. Don Melchor lod da sprede rygtet om, at djævelen herskede i kælderens dyb, og det virkede! I dag er Djævelens Kælder Chiles førende turistattraktion.

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

Muligvis har vinene været opbevaret i Helvede, men de er fremstillet i Himlen, for med sit stabile solskin, sine kølende vinde og sine skadedyrsfri vinmarker er Chile på det nærmeste et paradis for vinmagere. Føjes hertil sunde vinstokke og moderne teknologi, har man en win/win situation, der sætter i stand til både at producere volumen og personlighed på en og samme tid.

 

 

 

 

Kuppriser

I uge 10 spiller SuperBrugsen ud med 2012 Devil’s Collection, der normalt koster 99,95 kr. pr. flaske, til 299 kr. for 6 flasker, og i uge 11 falbyder Kvickly 6 flasker på hhv. Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Carmenère til 199 kr. Normalprisen ligger5 på 64,95 kr.

 

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Topvine

I uge 12 præsenterer SuperBrugsen et par af Concha y Toros topvine, nemlig 2011 Marques de Casa Concha i Cabernet Sauvignon- og Merlot-udgaverne til 79 kr. for en flaske. Her ligger normalprisen på 109,95 kr.

 

Serien er skabt for at mindes, at den spanske konge, Filipe V, i 1718 gav markis-titlen til familien. Der er således tale om enkeltmarksvine med eget særpræg og ekstra høj kvalitet, og på den internationale scene er vinene gang på gang rated med mere end 90 point på skalaen, der går op til 100.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…