Velkommen til nye kuppriser på vin

________

Kup på
vinhylden
________

Velkommen til 2014 og til nye kup på vinhylden. Købmænd og vinhandlere har igen travlt med at finde flasker, der lever op til kravene om høj kvalitet til rimelig pris, så det kræsne vinpublikum i endnu et år kan få dækket sit vinøse behov.

 

Underligt nok har vore politikere – uanset observans – aldrig forstået, at en høj fast afgift på vin, således som tilfældet er i Danmark, favoriserer dyrere vine på bekostning af de billige. Den tunge ende vender nedad, og samtidig giver et højt afgiftsniveau et incitament til en øget handel på den forkerte side af grænsen. Det er ikke nemt at være vinhandler i Syd- og Sønderjylland. Men lad os glæde os over ugens vinkup – vi, der kan.

 

 

Tenuta di Biserno, 2012 Insoglio del Cinghiale, Campo di Sasso, Bibbona, Toscana IGT, Italien – kampagnepris 249,95 kr. Vinen er en ægte Super-Toscaner fra Bolgheri skabt af de visionære brødre Lodovico og Piero Antinori og ligger omtrent på højde med de verdensberømte vine fra Sassicaia, og selvom prisen synes høj, så er den mere end alle kronerne værd.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

Viña Santa Rita, 2009 Medalla Real Gran Reserva, Maipo Valley, Chile – kampagnepris 119 kr. hos udvalgte Spar og SuperBest butikker samt  nemlig.com.. Vinen er fremstillet på Cabernet Sauvignon-druen og er et fremragende eksempel på det langstrakte sydamerikanske land, hvor vinstokkene vokser i ved foden og opad Andesbjergenes sider.  Maipo-dalens gode dråber er vel værd at lægge smagsløg til.

Importør: AMKA, Randers, der oplyser nærmeste forhandler på tlf. 86419600. www.amka.dk

 

Montes, 2010 Alpha Syrah, Valle de Colchagua D.O., Apalta, Chile – normalpris 139,75 kr. – tilbudspris 99,75 kr. ved køb af 6 flasker. Ophavsmanden til denne lækre rødvin er en af Chiles pionere ud i kunsten at lave topvine. Aurelio Montes er navnet, og han skriver sit navn ind i vinhistorien ved bl. a. at have etableret lavtydende (= høj kvalitet) vinmarker på stejle skråninger i Apalta og Marchiqúe. Hans vine får hjælp af englene, hævder han, når han roses for sine velsmagende resultater.

Importør: Bichel Vine, Hjortshøj. www.bichel.dk

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Ella Valley Vineyards, 2011 Ever Red, Judean Hills, Israel – Normalpris 179 kr. – tilbudspris 129 kr. Ella-dalen er mest kendt for at være stedet, hvor David besejrede Goliat, men i fordums tid var den også berømt for god vin. Vinhuset, der har stået for denne Cabernet Sauvignon-rødvin, præsenterede sine første udgaver i 2002, og siden er det gået over stok og sten med produktion af topkvalitet. Den er absolut værd at prøve.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Azienda Agricola Vitivinicola Pelissero, 2011Barbera d’Alba Piani, Treisi, Barbaresco, Piemonte, Italien – Normalpris 149,95 kr. – tilbudspris 100 kr. ved køb af tre flasker i SuperBest. Det er en strålende ung vin med intens smag af mørke bær. Den kan drikkes nu, men vil udvikle sig til noget bedre i løbet af de næste 4-5 år. Det er kunst, som her hældes op i glasset. Prøv den sammen med stegte fasaner.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.vinikassevis.dk

 

Bodegas Señorio de Nevada, 2008 Cabernet Sauvignon-Merlot, Tierra Landeras del Genil, Granada, Spanien – Normalpris 179 kr. – tilbudspris 125 kr. Vindistriktet leverer hvert år 30-40 mio. kilo druer om året, og en stor part er af bedre kvalitet. Det gælder også produktionen på Señorio de Nevada, som blev totalt omlagt, idet bestående vinmarker blev nybeplantet med hovedsagelig franske druesorter suppleret med nationaldruen Tempranillo. Kort sagt: Vin på franske druer med spansk temperament.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

 

Agricola Judeka, 2012 Frappato Vittoria DOC, Caltagione, Sicilien, Italien – Kampagnepris 125 kr. Den kirsebærrøde farve antyder, at denne særklassevin er fremstillet på 100 pct. Frappato-druer uden tilsætning af den sicilianske nationaldrue Nero d’Avola, men man kan aldrig vide. Smagen er som ung frisk Beaujolais, og efter en smule tilvænning hælder man mer end gerne op i glasset igen. En fristende sag til en langtidskogt oksestuvning.

Importør: Carlo Merolli, Virum. www.carlomerolli.dk

 

Marqués de Cáceres, 2009 Crianza, Rioja, Spanien – Normalpris 109,75 kr. – tilbudspris 69,75 kr. ved køb af 6 flasker. I glasset har vi en moderne udgave, nærmest a la Bordeaux, af Rioja. Smagen er frisk og frugtagtig og fri for den tidligere så ofte dominerende vanilje. Den er silkeblød og smyger sig rundt om smagsløgene. Yderst elegant og passende til de fleste krævende måltider.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Domaine de la Janasse, 2010 Côtes du Rhône, Courthezon, Rhône, Frankrig – Normalpris 149 kr. – tilbudspris 129 kr. Vingården drives familien Sabon og anses for at være en af de førende 10 i Châteauneuf-distriktet. Vinen er stukket sammen af Grenache og Syrah druer og fremstår mørk og fyrig i glasset og i næsen modtages en behagelig duft af skovbær og moreller. Den er velegnet som ledsager til en kalveculotte.

Importør: Jysk Vin, Randers. www.jysk-vin.dk

 

Château Pesquié, 2012 Terrasses, Ventoux, Rhône, Frankrig – Kampagnepris 59,95 kr. Slottet er flagskibet i Côtes-de-Ventoux distriktet, der ligger i den sydlige del af Rhône-dalen og tæt på Tour de France’s frygtede skallede bjerg. Vinen er anvendelig til mange retter, men hvorfor ikke forkæle de gode frikadeller eller den rødstegte hakkebøf med løg? Den passer til det hele.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Torre de Lancia, 2012 Negroamaro-Primitivo, Salento IGT, Italien – Normalpris 64,95 kr. – tilbudspris 35 kr. i SuperBrugsen. Pris sat i forhold til kvalitet gør, at denne vin er ugens formentlig bedste køb. Der er saft og kraft i dette sammenstik af Syditaliens to ”nationaldruer”. Negroamaro’en sætter farve og rustik smag til Primitivo’ens smag af rosiner. En meget vellykket vin.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Læs også
Kom marts du søde milde!

Viña Requingua, 2011 Toro de Piedra Gran Reserva, Maule Valley, Chile – Normalpris 149 kr. – tilbudspris 100 kr. ved køb af 6 flasker. Ugens enlige hvide svale er en meget lækker Chardonnay, som smager godt til østers og Nordsø-rejer.

Vingården ejer selv 500 hektarer og køber druer op hos små nabovinavlere, der til sammen råder over andre 500 hektarer. I glasset møder næsen en herlig duft af ananas, mandelblomst, pærer og lidt vanille. En flot repræsentant for oversøisk vinhåndværk.

Importør: Haller Vine, Middelfart. www.hallervine.dk og www.vinogvin.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…