Med et ufatteligt mod skød og dræbte Reza Gul 25 terrorister, som hævn for sin døde søn

Reza Gul(i midten), datteren Fatima(til vestre) og svigerdatteren Seema.

Det var tidligt om morgenen kl. 5 i den vestlige provins Farah i Afghanistan. Reza Gul kunne høre der blev skudt mod den kontrol-post hendes søn bemande som politimand.

 

Vækket af skuddene og provokeret af lydene stod hun derfor op, greb et våben og skyndte sig derud. Her fandt hun sønnen, der døde for øjnene af hende.

 

Optændt af vrede tog hun kampen op mod oprørerne og snart kom også resten af familien ilende til, hendes mand Abdul, den yngste søn Sardar, en datter Fatima og svigerdatteren Seema, den unge kvinde der var gift med den døde søn og politimand.

 

Herefter begynde et flere timer langt opgør, der endte med at Reza Gul og hendes familie fik slået 25 talebanere ihjel og såret flere andre.

 

“Vi var fast besluttet på at kæmpe til sidste kugle,” siger svigerdatteren Seema og bakkes op af Reza Gul mand, der fortæller, at de var klar til at ofre hele familien, for at holde Taliban væk.

 

Datteren Fatima vil også gerne fortælle om sejren:

 

“Vi begyndte en slags familiekrig mod Taleban, og det var mig og Sardar, der sørgede for, at de andre havde den ammunition, de havde brug for.”

 

Abdul Satar fortæller, at han trak sønnens døde krop væk og begyndte at kæmpe for at forsvare den jord som tilhører helten Malala.

 

Malala er den unge afghanske kvinde, der kæmper for pigers ret til at gå i skole, og som på mirakuløs vis slap med livet i behold, da Taliban forsøgte at myrde hende i 2012.

 

Man må sige familien forstod at arbejde sammen, og det var nok ikke lige det, Talibanerne havde regnet med. I stedet for at falde sammen i sorg over tabet af sønnen, gik den samlede familie til modstand. De har noget at være stolte af.

 

Læs også
Pludselig opdagede en mor, at hendes baby var stjålet – det udløste et større drama, hvor hun forgæves søgte hjælp hos politiet og på asylcenter

Politichefen General Abdul Razaq Yaqubi er også en glad mand:

 

“Vi er stolte over denne families tapperhed, og det er en historie, der vil blive husket længe af politiet og borgerne i Farah-provinsen.”

 

Kilde: Tolo News Afghanistan/Khama Press

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…