Socialdemokratisk “snob” hånede en mand af folket for at vise nationalfølelse – så brød helvede løs

skærmprint: Video i The Telegraph

Emily Thornberry er en del af de velstående snakkende klasser i Storbritannien.

 

Hun er toppolitiker, advokat og gift med en højesteretsdommer. Parret er velstående og indflydelsesrigt.

 

Hun er også socialdemokrat, og hun har hidtil siddet i Labours skyggeregering.

 

Hun bor og er valgt i London-bydelen Islington, der er kendt for at huse socialdemokrater, som kombinerer en elitetilværelse med politisk korrekte meninger og ringe kontakt til den almindelige befolkning.

 

Forleden kom Emily Thornberry for skade at lufte sine rigtige meninger og sin foragt for folket på en måde, der kom til at koste hende dyrt.

 

På Twitter hånede hun en almindelig mand for hans nationalfølelse. Tilsyneladende fandt hun det upassende, at han meget tydeligt viste kærlighed til sit land.

 

”Hun er en snob”

Manden hedder Dan Ware. Han sælger biler og arbejder også med vedligeholdelse af ejendomme. Og så dyrker han noget kampsport i sin fritid.

 

Dan Ware er stor og stærk, men også meget fredelig og venlig. Hans naboer kalder ham en ”blid kæmpe” (”gentle giant”).

 

Men han blev virkelig vred over, at Emily Thornberry hængte ham ud. ”Hun er en snob,” kommenterede han. Og mange gav ham ret.

 

Se foto af Dan Ware her: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2842783/Labour-MP-accused-outrageous-snobbery-tweeting-photo-remarkable-house-flying-St-George-s-flags.html

Læs også
Dannebrog: Folkets flag og et nationalt symbol – en bog skrevet med et varmt, dansk hjerte

Valgkamp

Thornberry var på rundtur i byen Rochester for at støtte Labours kandidat ved et vigtigt suppleringsvalg.

 

Foto: Emilythornberry.com

 

Hun kom forbi Dan Wares beskedne hus. En hvid varevogn stod parkeret foran huset, og tre engelske flag (rødt kors på hvid bund) var hængt op på facaden.

Det blev for meget for Emily Thornberry. Hun tog et billede og lagde det ud på Twitter. Tilsyneladende skete det for at vise, hvor galt det stod fat i Rochester. Dagen efter sagde hun til Daily Mail: ”Det var et hus dækket i britiske flag. Jeg har aldrig set noget lignende.”

 

Med til historien hører, at suppleringsvalget i Rochester blev vundet af det EU-kritiske og indvandringskritiske parti UKIP, der generelt stormer frem i øjeblikket. Labour fik et skidt valg og kom kun ind på en tredjeplads.

 

Læs også
Tilhørsforhold til en nation er som til en familie

Det var formentlig denne situation, der fik Emile Thornberry til at reagere på Twitter for at vise, hvor forfærdeligt det efter hendes mening stod til i Rochester. Folk som Dan Ware demonstrerede ligefrem deres nationalfølelse!

 

Partilederen reagerede hårdt

Men Thornberrys hånlige udhængning fik helvede til at bryde løs i Labour. Snobberi og foragt for folket var lige det signal, partiet ikke havde brug for at sende.

 

I forvejen døjer Labour ligesom Socialdemokraterne i Danmark med det image, at man mere repræsenterer de snakkende klasser end det almindelige arbejdende folk.

 

Derfor reagerede partiets leder Ed Miliband hårdt på Emily Thornberrys fadæse. Han fyrede hende fra skyggeregeringen. Han sagde, at hun havde vist manglende respekt for en mand som Dan Ware med hans hvide varevogn og flag på facaden. Han fortjente tværtimod respekt, lød det.

 

Thornberry gav indtryk af, ”at Labour på en eller anden måde havde det forkerte syn på den familie,” som Miliband udtrykte det. Ja, han sagde ligefrem, at ”han aldrig havde været så vred”.

 

VM i fodbold

Læs også
De folkelige kræfter har vundet det første store slag i værdikampen – men der står stadig et afgørende opgør tilbage

Det ironiske ved hele historien er, at Dan Ware ikke havde de store politiske bagtanker med at hænge flagene op. Han interesserer sig ikke meget for politik og vidste faktisk ikke engang, at der var et suppleringsvalg. Han har dog stemt tidligere – men aldrig på Labour.

 

Han havde hængt flagene op sidste sommer i anledning af VM i fodbold. Og så syntes han, at de fint kunne blive hængende.

 

Men det var altså for meget for Emily Thornberry.

 

(Kilder: The Sun, Daily Mail, The Telegraph)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…