Grænsekontrol virker – det kan man se lige syd for den danske grænse

Foto: Colourbox

Den dansk tyske grænse er som bekendt ubevogtet, så enhver menneskesmugler har fri adgang med sin last af asylansøgere fra Syrien, Irak, Ethiopien og mange andre steder fra. En del af dem bliver efter mediernes udsagn sat af på banegården i Kolding, og så kan de i ro og mag købe sig en billet til en hvilken som helst by i det forjættede land: Danmark, som smuglerne har gjort god reklame for inden afrejsen.

 

Danmark: the land of milk and honey, hvor man får penge, bolig, forplejning m.m. uden at skulle yde noget til gengæld.

 

Hvorfor bliver de ikke arresteret, når de bliver observeret i for eksempel Kolding eller Sønderborg? Efter de inter- europæiske regler kan de vel sendes tilbage til Tyskland, som var det sidste EU- land, de opholdt sig i?

 

Konventionerne bag indvandring

Ingensinde før i Danmarkshistorien er der kommet så mange mennesker fra fjerntliggende lande ind over den danske grænser.

 

Det skyldes især nogle konventioner, der blev lavet i en tid, hvor verden så helt anderledes ud.

 

Samtidig har vi lavet en aftale – Schengen – som betyder, at vi ikke må sætte vagt ved vor egen grænse, hvilket den røde blok håndhæver strengt.

 

Nu har statsministeren dog forleden endelig erkendt, at der er noget helt galt i Danmark. Noget, vi ikke kan styre, nemlig næsten fri adgang til “paradiset” for enhver.

 

Statsministeren mener dog, at grænsekontrol, som den blå blok indførte for få år siden, ikke ser så pænt ud, så hun vil gøre det på en “smartere” og mere “intelligent” måde. Det lyder interessant, men der er nu ikke meget, der kan erstatte en grænsegendarm eller en politimand i uniform. Dem har de udefra kommende stor respekt for.

 

I Tyskland syd for grænsen har de kontrol

Syd for den danske grænse i Slesvig- Holsten, har de netop sådan et professionelt politikorps, som opererer ret effektivt. Undertiden sender de et signal til det danske politi, hvis de observerer en mistænkelig varevogn fyldt med illegale, som lige er smuttet over grænsen til Danmark. Når det sker, må man håbe, at det lykkes det danske  politi at fange den et stykke oppe i landet, men ellers kunne de jo bare stille sig op ved banegården i Kolding.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Ikke bare den dansk- tyske landegrænse er udsat, men også fugleflugtslinien via Puttgarden er meget benyttet. I august tog politiet 50 flygtninge, overvejende fra Syrien. Eritra, Jordan, og Tunesien.

 

I begyndelsen af september fangede politiet i Lübeck og Fehmern i løbet af 24 timer 73 personer, som var uden gyldig ID eller pas, deriblandt flere familier med småbørn. 48 flygtninge blev taget i toget fra Hamborg. De blev bespist og sat i flygtningelejren i Neumünster, som er ved at sprænge alle rammer.

 

Tysk politi har indenfor en uge fanget 150 asylansøgere på vej mod Danmark. (Kieler Nachrichten 10.9.14).

 

Det tyske politi er på tæerne og fanger mange, der har retning mod nord, og det sker ofte lige inden de skal passere den danske grænse.

 

Man skulle tro, at det ville være nemmere for det tyske politi blot at lade dem passere, for så ville de jo belaste Danmark og ikke Tyskland, men nej, de arbejde hver dag loyalt og målbevidst på at fange dem lige inden grænsen, så vi skylder dem en stor tak, fordi de agerer som buffer i grænselandet.

 

Tyskland har store problemer med

Tyskland har store problemer med det stigende antal indsmuglede mennesker, blandt i delstaten Bayern. De overvejer derfor at indføre grænsekontroller op mod transitlandet Østrig.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

De mange tusinde flygtninge, som lander i Italien, vil man gerne af med i en fart. Så de italienske gør intet, når de mange asylansøgere rejser videre. Der bliver ikke taget fingeraftryk som der burde efter EU-reglerne.

 

Og de organiserede menneskesmuglere, der tjener formuer på denne transportvirksomhed videre nord på, glæder sig sikkert.

 

Dem der har råd

Det drejer sig typisk om folk fra Syrien og Nordafrika, som har haft tilstrækkeligt med penge, dollars eller euro, til at betale smugleren for deres videre færd mod Norden. Sverige står efter sigende øverst på deres ønskeliste, fordi de ved, at dér opnår alle uden videre opholdstilladelse, men også Danmark og Norge er populære lande på grund af vore mange velfærdsgoder. Det kan man høre flere berette om til TV og andre medier.

 

Efter prognosen vil man i Bayern ved årets udgang have modtaget ca. 16.000 ”flygtninge” via Østrig, heriblandt mange, uledsagede børn, som er meget bevidste om, at de har særstatus.

 

I Tyskland har man allerede 65.000 børn og unge, som venter på asyl eller videre befordring. (Holsteinischer Courier 10.9.14). Også i Slesvig-Holsten har man dagligt store problemer med at finde indkvartering til de mange flygtninge, så en del må p.t. og til deres store fortrydelse bo i telt.

 

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…