Grimhøj-moskeen vil ikke tage afstand fra Islamisk Stat – men det er ikke noget problem for andre muslimske organisationer

Facebook/Johannsen Arkitekter/Youtube

I Aarhus har man en helhedsplan, der går ud på at omdanne ghettoen Gellerup til en attraktiv og driftig bydel. Ideen er, at den skal virke som en magnet på både erhvervsdrivende og etniske danske tilflyttere.

 

Troende muslimer i Aarhus, især med tilknytning til forstaden Gellerup, har længe drømt om at opføre en stormoske i hjertet af Gellerup.

 

Derfor er 12 muslimske foreninger gået i samarbejde om at gøre moskeen til en realitet. De kalder sig Forbundet for 12 Islamiske Foreninger i Aarhus, forkortet FIF.

 

En af de 12 foreninger er Grimhøjvej-moskeen. Den bliver ofte kaldt rabiat og berygtet på grund af sine holdninger og udtalelser. 22 af de unge muslimer, der er rejst til Syrien har haft deres gang i moskeen, siger Østjyllands Politi. Imamen fra moskeen opfordrede i en fredagsbøn i Berlin for nylig Allah til at dræbe alle zionistiske jøder.

 

Og senest har talsmanden for moskeen chokeret med stærkt kontroversielle udtalelser om synet på terrorgruppen Islamisk Stat.

 

Disse udtalelser har fået mange politikere op af stolene.

 

Og i Aarhus har man opfordret Forbundet for de 12 Islamiske Foreninger (FIF)  til at lægge afstand til Grimhøjvej-moskeen, med andre ord, udelukke dem fra samarbejdet omkring en ny stormoske.

 

Men det vil de andre islamiske foreninger ikke. Sammenslutningens formand, Sami Saidana, forklarer hvorfor:

 

”For byens skyld er det en god ide, at de holder forbindelsen med forbundet, at de ikke bliver skubbet i et hjørne, hvor vi risikerer endnu mere ekstremisme og radikalisering. Jeg synes ikke det er en god ide at suspendere Grimhøjvej. Selvom de ikke tager afstand fra IS må de godt være med i en stormoske.” (TV2 oj)

 

Man må sige at Sami Saidana, som er tilknyttet Aarhus Universitet, har læst på lektien, når han her appellerer for de gode hensigter.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Borgmester Jacob Bundsgård (A) er tydeligvis skuffet og siger: ”De kaster en skygge over projektet, og de har skabt forvirring, både omkring projektet og baglandet.” (TV2oj)

 

Byrådsmedlem Marc Perera (K) er også forarget: ”Der er tale om en værdipolitisk svaghed. Vi kan ikke støtte et projekt som ikke kan tage afstand fra Grimhøj og ønsket om at oprette en islamisk stat. Det hører ingen steds hjemme og jeg mener det er vigtigt, at vi siger klart fra, når man ikke kan tage afstand fra IS.”

 

”Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre til, at man lægger Grimhøj bag sig og sørger for at få dem væk fra det projekt, hvis det skal afspejle et dansk moske-byggeri, som har forståelse for hvad det her er for et land og hvad det er for nogle kulturelle værdier der kendetegner Danmark.”

 

TV2-journalisten: Men er det ikke bedre at være med og påvirke de ekstreme kræfter indefra?

 

Marc Perera: ”Nej, der må være et tidpunkt, hvor vi siger nej til ekstremisme. Europa har dårlige erfaringer med at tro man kan forhandle med ekstremistiske bevægelser, det kan man ikke. Appeasement (formildelse) har aldrig skabt løsninger på ekstremistiske problemer.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…