Politiet advarer mod mistænkelige udenlandske biler, der kører rundt og fotograferer folks huse

Skærmprint

“Vi havde vært på ferie og da vi kom hjem til vores hus, var det gennemrodet af tyve,” fortæller Sonja Weis. To gange inden for kort tid har Sonja Weis haft indbrud. Og det var meget ubehageligt.

 

Nu er hun for alvor blevet utryg. Hun bor ellers på en stille villavej i Silkeborg. Men noget er i gære.

 

Mistænkelige biler er flere gange set på de stille villaveje i det område, hvor hun bor. Bilerne har udenlandske nummerplader, og de kører langsomt forbi, mens de flittigt tager billeder af husene.

 

Siden søndag har der været syv anmeldelser af sådanne biler, hvorfra der blev fotograferet . Og det samme er sket i andre byer.

 

I to af tilfældene har en grøn Volvo V40 været involveret – men med forskellige nummerplader.

 

“Nummerpladerne var afmeldt i 2008, så der er nok noget mistænkeligt ved det. Vi har desværre ikke fået fat i bilen,” siger faglig koordinator, Midt- og Vestjyllands Politi, Silkeborg, Mogens Rubech Jacobsen. (TV2 oj)

 

Politiet holder ekstra øje med mistænkelige biler – og det gør beboerne i Silkeborg også:

 

“Hvis der er en, der kører rundt og snuser, så ringer jeg til politiet – det er helt sikkert,” siger pensionist Ejner Hansen til TV2 oj.

 

Indbrud sat i system

Politiet frygter, at det er organiserede udenlandske tyvebander, der arbejder på denne måde:

 

Ved hjælp af fotografier bliver nogle huse udpeget af udlændinge, der bor i landet. Det er huse, som er særligt velegnede for indbrudstyve. Derefter kommer grupper af tyve fra udlandet. I løbet af 2-3 dage begår de en stribe indbrud. Derefter forsvinder de ud af landet med tyvekosterne.

Læs også
Mangeårig kriminalassistent: Udlændinge kræver stor politiindsats – men politiets øverste ledere vender det blinde øje til problemerne

 

I følge politiet bliver tyvene mere og mere avancerede:

 

“De er blevet mere avancerede, og det er vi også, så det er et kapløb om at være smartest,” siger vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Silkeborg, Claus Nørgaard. (TV2 oj)

 

Han frygter, at det man nu oplever er optakten til en bølge af indbrud.

 

“Hvis folk nu kører rundt og fotograferer vores huse for at planlægge indbrud, hvor er vi så henne,” siger Sonja Weis til TV2 oj.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…