Personale i lufthavn er blevet afsløret som hellige krigere

Colourbox
Folk checkar in på Arlanda

En række personer, der har arbejdet i Bruxelles’ lufthavn, er draget til Syrien som hellige krigere eller er klar til at gøre det.

 

Det vil onsdag blive afsløret i tv-programmet ”Questions à la Une” på den fransktalende belgiske tv-station RTBF. Et uddrag af programmet er blevet offentliggjort i RTBF’s tv-nyheder.

 

De pågældende er fortrinsvis ansat i bagagehåndteringen.

 

Efterretningstjenesten har med øjeblikkeligt varsel inddraget omkring 15 af de skilte, som giver bagagepersonalet adgang til landingsbanerne og dermed til flyene. Det skete med den begrundelse, at man fandt ud af, at de pågældende ansatte ikke levede op til sikkerhedskravene.

 

Måske også i andre lufthavne

Det er skræmmende, at personale med adgang til flyene tilsyneladende har haft radikale islamistiske holdninger. Dermed har de haft betydelige muligheder for at tilrettelægge terroraktioner mod flyene.

 

Der er åbenbart tale om ganske mange. Forklaringen på dette foreligger foreløbig ikke.

 

Det kan skyldes, at der simpelt hen er mange radikale islamister blandt belgiske muslimer. Eller det kan skyldes, at ekstremisterne bevidst har søgt job, der gav dem adgang til flyene. Eller begge dele.

 

Under alle omstændigheder er de tilstande, som tv-programmet afslører, stærkt foruroligende. Guderne må vide, hvor mange uopdagede islamister der stadig findes blandt lufthavnspersonalet i Bruxelles.

 

Samtidig melder sig den tanke, at problemet måske også findes i andre lufthavne – eventuelt som led i en fælles strategi for radikale islamister. I så fald må man frygte, at en eller anden galning får held med en terroraktion.

 

Femte kolonne

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Firmaet Swissport, som står for bagagehåndteringen i Bruxelles’ lufthavn, erklærer, at de ikke er informerede om situationen. Brussels Airport Company, der varetager driften af lufthavnen, ønsker ikke at kommentere.

 

Det belgiske tv-programs afsløring understreger, at Belgien, Danmark og andre ikke bare står overfor at føre væbnet kamp mod Islamisk Stat. De står også over for en femte kolonne i deres egne lande.

 

(Kilder: 7sur7, RTBF)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…