En nyfødt muslim i en klapvogn – nu er der opsigtsvækkende tal for, hvor mange det er

Privat

Muslimer udgør en kraftigt stigende andel af de europæiske befolkninger. Det afspejler sig selvfølgelig også i de navne, som de nyfødte får.

 

Specielt ét navn vinder hastigt udbredelse, fordi det har en særlig status blandt muslimer – nemlig Muhammed.

 

Det fremgår nu af de officielle statistikker for England og Wales, at Muhammed er det mest almindelige navn til nyfødte drenge.

 

Man skal dog selv undersøge sagen lidt for at finde frem til dette. Officielt ligger Muhammed nemlig ikke i toppen. Det skyldes, at de forskellige varianter af navnet bliver regnet som forskellige navne. Det kan for eksempel være Muhammad, Mohammed eller Mohammad.

 

Avisen Daily Mail har imidlertid regnet de forskellige varianter sammen, og så placerer Muhammed sig på en førsteplads hos drengene (i øvrigt efterfulgt af Oliver).

 

En politisk korrekt elite har ansvaret

Ikke overraskende er der en direkte sammenhæng mellem navnets udbredelse og de områder af landet, hvor der er store koncentrationer af muslimske indvandrere.

 

I London og West Midlands, der blandt andet rummer den meget indvandrertætte storby Birmingham, er der særlig mange, der hedder Muhammed.

 

Andre områder i Europa, specielt storbyer, oplever det samme mønster. Og da den muslimske befolkningsandel vil fortsætte med at vokse, vil mønsteret blive yderligere forstærket.

 

Det afspejler en betydelig ændring i vores samfund, som en politisk korrekt elite af politikere, embedsmænd og meningsdannere har ansvaret for. Så kan det være temmelig underordnet, om navnet er Muhammed, Muhammad eller Mohammad.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…