Masser af kupvine på hylderne

________

Kup på
vinhylden
________

Det nærmest vælter med gode tilbud på kvalitetsvin i denne uge. De store besparelser nås ved at købe 6 flasker på én gang, og her scores typisk en gevinst på omkring 20-30 procent. Så det er bare om at slå til, når vinhandlerne uddeler milde gaver.

 

Ugens tilbudsvine kommer hovedsageligt fra Italien og Spanien, som på grund af krisen prøver at overleve ved at sælge ud af arvesølvet til nærmest spotpriser, men også Frankrig og Sydamerika tegner sig for en god handel med stjerner på.

 

 

Château Roubine, 2013 Rosé Cru Classé, Côtes de Provence, Frankrig – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris 119 kr. Vinen er fremstillet økologisk på druesorterne Cinsault, Grenache, Cabernet Sauvignon og lidt Carignan, Tibouren, Syrah og Mourvédre. Farven er feminin – helt lys rosé og gnistrende klar, og smagen er tør og præget af røde bær. Kan drikkes solo, men vil også være fremragende sammen med sushi.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Viña Apaltagua, 2013 Rosé Carmenere, Central Valley, Chile – Normalpris 89,95 kr. – Tilbudspris 149 kr. ved køb af 3 flasker – en besparelse på 121 kr. Vinen er kreeret af Sydamerikas førende vinmagere, Alvaro Espinoza, og fremstår halvtør, men alligevel frisk. Den vil utvivlsomt blive mange bedstemødres favorit blandt det store udbud af forårets roséer på grund af sin behagelige sødme. Den skal som sine artsfæller serveres ved 8-10 grader.

Importør: GobiVin, Valby. www.gobivin.dk

 

Château La Tour de l’Evêque, 2013 Rosé Côtes de Provence, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. ved køb af 12 flasker. Endnu en superrosé fra Provence, og denne lækre laksefarvede sag er stukket sammen af  fem forskellige druesorter: Grenache (64%), Cinsault (29%), Syrah (4%), Rolle (2%) og Semillon (1%). Det er en flot aperitif, men prøv at parre den med et stykke med røget laks eller en muslingesuppe.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Domaine Christian Bernard, 2012 Vieilles Vignes, Fleurie, Beaujolais, Frankrig – Normalpris 129,75 kr. – Tilbudspris 79,75 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen, der er fremstillet på den typiske Beaujolais-drue Gamay, fremstår funklende rød i glasset med en herlig duft af jordbær og hindbær samt noter af pibetobak og chokolade. En meget elegant ledsager til lyst kød, der skal drikkes ung.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Azienda Agricola l’Olivella, 2009 Cesanese, Lazio Rosso IGT, Frascati, Italien – Kampagnepris 125 kr. Vinen er fremstillet på den ret ukendte Cesanese-drue, der er den nye hit-drue i Lazio-regionen og vinområderne rundt omkring Rom. Den er tæt forbundet med de Frascati-vine, som romere og turister i byernes by slukker deres tørst i. Denne udgave har høj kvalitet og fremstår som en dejlig varm og rund vin, der virkelig forbavser, når man tager første slurk.

Importør: Carlo Merolli, Virum. www.carlomerolli.dk

 

Cantine del Borgo Reale, 2012 Soleato, Terre Siciliane IGT, Sicilien, Italien – Normalpris 84,95 kr. – Tilbudspris i Kvickly 50 kr. Vinen er produceret på den sicilianske drue Nero d’Avola, som er opkaldt efter landsbyen af samme navn på den sydlige del af øen. Den er intens rød og har en bouquet af brombær og solbær. Den er som skabt til spaghetti-retter eller sommerbuk, som snart bliver aktuelt mål for landets jægere.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

 

Villa Vignamaggio, 2011 Terre de Prenzano, Chianti Classico DOCG, Greve, Italien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 85 kr. ved køb af 6 flasker. Villaen, der ejes af en romersk advokat, som har 850 andre advokater ansat over hele Italien, er et imponerende slot. Her malede Leonardo da Vinci den gådefulde Mona Lisa. Men gennem tiderne har de omkringliggende vinmarker forsynet ejerne med fremragende rødvine lavet på Sangiovese-druer.

Importør: Gallovini, Vejle. www.gallovini.dk

 

Varvaglione Vigne & Vini, 2012 Papale, Primitivo di Manduria DOP, Apulien, Italien – Kampagnepris hos www.nemlig.com 149 kr. Her har vi en fantastisk flot udgave af Primitivo-druen i glasset. Den minder meget med sin elegante marmeladeagtige smag af vilde skovbær og rosiner om sin amerikanske fætter, Zinfandel. Den er virkelig god sammen med grillede spareribs.

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

 

Cascina Garitina, 2010 900 Neuvsent, Barbera d’Asti Superiore, Nizza, Piemonte, Italien – Normalpris 229 kr. – Tilbudspris 199 kr. ved køb af 6 flasker. Drik den nu eller vent 15 år! Sådan lyder vinhandlerens råd vedrørende denne Barbera-vin, der stammer fra 60 år gamle vinstokke, og hvor druerne er sent høstet i to omgange for at opnå optimal modenhed. Producenten rangerer helt oppe i Piemontes top med sine duftrige vine, der anses for at være nogle af områdets fornemste repræsentanter.

Importør: Gallovini, Vejle. www.gallovini.dk

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

 

Tormaresca, 2011 Neprica, Puglia IGT, Italien – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 75 kr. Denne utroligt lækre rødvin kommer fra Italiens vinmand nr. 1, Marchesi Antinoris to store godser på hælen i Støvlelandet. Det er en ”best buy” på verdensplan, og den er sat sammen af 40 % Negroamaro, 30 % Primitivo og 30 % Cabernet Sauvignon druer. Brugen af Cabernet bringer vinen i verdensklasse. Ganske enkelt: Et ægte kup.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

Bodega Altanza, 2010 Lealtanza Crianza, Rioja Alta, Fuenmajor, Spanien – Normalpris 92 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. Alle bodegaens vine er lagret og gæret i mindst 12 måneder på egetræsfade, og slutresultatet er en kirsebærrød farve og en frugtrig aroma. Druen er 100 pct. Tempranillo, og det er dens karakteristiske smag af skovbund og mørke bær, som dominerer. Hvis man er til tapas – spanske godbidder – så er Lealtanza et godt bud.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

Bodegas Garcia de Aranda, 2009 Señorio de los Baldíos Crianza, Castilla y Leon, Ribera de Duero DO, Spanien – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker. Igen en af disse supergode vine fra det spanske eliteområde. Den er fremstillet på nationaldruen Tempranillo, som vokser under de ekstreme klimatiske forhold, som druer åbenbart elsker. Jo barskere vejrlig, jo bedre vin. Drik den til en veltillavet Pariserbøf med hele svineriet!

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…