Maskerede mænd rendte med kirkegængernes overtøj

Citykirken i Hasle i det vestlige Aarhus er nabo til indvandrerghettoen Bispehaven, som netop er blevet renoveret i dyre domme.

 

Kirken har gennem det sidste halvandet år været stærkt generet af unge fra området.

 

De unge har hærget kirkegæsternes biler, hvor de har smadret ruderne og snuppet, hvad der måtte være af værdier.

 

Den Korte Avis har tidligere talt med Jürgen Galonska, der er præst i Kirken. Han fortalte, at de unge bliver frækkere og frækkere, og at man flere gange har haft ubudne gæster i åbningstiden, og at man derfor til daglig har valgt at holde dørene låst.

 

At de unge bliver frækkere og frækkere, det blev til fulde bekræftet tirsdag aften den 9. december hvor kirken afholdt en stor koncert med Aarhus Gospel Singers.

 

Just som koncerten var gået i gang, kom tre maskerede mænd ind i kirken og stjal et større antal overfrakker.

 

En læser skrev til Den Korte Avis:

I går aftes havde vi en absurd oplevelse. Vi var ca. 300 mennesker samlet til gospel-koncert i City Kirken på Viborgvej – nabo til Bispehaven. Før koncerten advarede præsten om, at folk ikke burde have mobiler, pc, tasker el. andet i deres biler, da de ofte var plaget af indbrud. Derfor havde kirken bl.a. også sørget for en vagt under koncerten. Da koncerten var slut, gik vagten til mikrofonen og fortalte, at der trods opsyn havde været indbrud i tre biler – og værst af alt, så havde tre hætteklædte personer været inde i selve kirkebygningen og havde gennemtrevlet og havde forsøgt at stjæle værdigenstande og tøj. Folk var chokerede og en ellers glad og stemningsfuld aften var ødelagt for rigtig mange af os.

Men realiteten var faktisk endnu værre.

 

Kirken havde sat tre vagter på i forbindelse med arrangementet, men det var mændene da fløjtende ligeglade med, de løb bare afsted med favnen fyldt med frakker.

 

Der blev efterfølgende fundet to tasker på parkeringspladsen, formodentlig efterladt af tyvene.

 

Den Korte Avis har været i kontakt med Johnny Hansen, der også er præst i Citykirken. Præsten bekræfter at tre maskerede mænd kom ind i kirken og stjal overtøj mm, midt under koncerten.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Præsten fortæller også, at  man er i dialog med myndighederne om, hvad der skal stilles op. Johnny Hansen vil dog ikke på nuværende tidspunkt løfte sløret for hvilke initiativer myndighederne påtænker at sætte i værk.

 

Men traditionen tro handler det formodentlig om flere opsøgende gadeplansarbejdere og en ny vifte af socialpædagogiske tilbud der kan aflede de unge fra at begå kriminalitet.

 

Spørgsmålet er om myndighederne nogen sinde når frem til en strategi, der kan få sat en stopper for de uacceptable tilstande?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…